כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
(צילום: סרוגים)
לפני שעה קלה (ראשון) הסתיימה ועידת 'הבית היהודי', במהלכה אושרו מספר תיקונים של יו"ר המפלגה, נפתלי בנט, בחוקת המפלגה.
במהלך הכנס נחשפה רשימת מועמדי הבית היהודי ברחבי הארץ לבחירות המוניציפאליות וכן נערכה הצבעה על התיקונים בחוקת המפלגה, שעיקרם הוספת שריון נוסף בעשירייה הראשונה ליו"ר המפלגה, הגדלת מספר חברי הנשיאות, מתן אפשרות ליו״ר המפלגה לקבל החלטות בנושא פרישה מהממשלה וכן מספר שינויים בכינוס חברי המרכז.

בפתח דבריו לאחר ההצבעה שעברה ברוב של 240 חברים מול 145 בלבד, אמר בנט: "אני גאה במפלגה הזו. ככה נראית דמוקרטיה. דעות שונות וזה בסדר. אני אוהב ומעריך כל אחת ואחד מכם".
בנט התייחס לקמפיין ההדתה ואמר כי "יש ניסיון בשמאל הקיצוני להדיר מהציבוריות הישראלית כל סממן של מסורת יהודית. אני כשר חינוך רוצה שכל ילד וילדה יכירו את המסורת, את הסיפורים, שידעו מי היו חז"ל, שיעשו אמא ואבא של שבת".

בהמשך התייחס בנט לבחירות הבאות ואמר: "הבחירות הבאות אינן על מי יהיה ראש הממשלה הבא, הוא יהיה בנימין נתניהו. השאלה היא האם הבית היהודי ינצח וימשוך ימינה כך שתהיה ממשלת ימין או ששאר המפלגות ימשיכו למשוך מרכז- שמאלה. הצלחנו בהרבה דברים: הקמנו פקולטה לרפואה באריאל, הסטנו את מערכת המשפט לכיוונים שמרנייים יותר, הקמנו אוניברסיטה שאיננה מתוקצבת כדי לפתוח תחרות, ביטלנו את מל"ג יו"ש – היום יש מל"ג אחד למדינה אחת. אבל גם בחלק מהמקרים איננו מצליחים. השאלה בבחירות הבאות היא האם תהיה לנו ממשלת ימין עם ערכים שאנחנו מאמינים בהם, או שנצביע ימין ונקבל שמאל".

"במשך שנים", הוסיף בנט, "הציונות הדתית לא הייתה חזקה מספיק. היום יש לנו יד על ההגה בחינוך, בכלכלה, במשפטים. לכן אנחנו צריכים כוח כדי להיות השותפים הדומיננטיים בממשלה הלאומית הבאה".

מה דעתך בנושא?
6 תגובות
0 דיונים
חיליק הדתל"ש
חברים, הגיע הזמן להתעורר - ימי התנ"ך הסתיימו מזמן. מדינות דתיות הן אסון. (לדוגמא: סעודיה, איראן, אוקלהומה). רוצים ישראל משגשגת? הגיע הזמן לאמץ ערכים חילוניים ופוליטיקה בת ביצוע. רק ממשלת אחדות בהובלת יאיר...
חברים, הגיע הזמן להתעורר - ימי התנ"ך הסתיימו מזמן. מדינות דתיות הן אסון. (לדוגמא: סעודיה, איראן, אוקלהומה). רוצים ישראל משגשגת? הגיע הזמן לאמץ ערכים חילוניים ופוליטיקה בת ביצוע. רק ממשלת אחדות בהובלת יאיר לפיד וציפי לבני תוכל להחזיר את ישראל אל חיק המדינות המשגשגות.
המשך 12:12 15.10.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אייל להב
כל אחד עגיף רק לא הוא
07:48 15.10.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ביתר
חובה לאגף תליכוד מימין
01:47 15.10.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמוס
הבנת?
21:45 14.10.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רק בן ארי!
נכשלת - הביתה !!! ישראל צריכה עוצמה יהודית !!!
21:19 14.10.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צודק
בכל מקרה נתניהו יהיה ראש ממשלה
21:13 14.10.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר