הכי נכונה לעונה: כך תכינו בקלות פאי מרהיבה

היא משתלבת מעולה עם כדור גלידה, אך גם עובדת לא פחות טוב לצד כוס תה ריחני. מה שבעצם הופך את הפאי לעוגה הכי נכונה לעונה ולשבת בפרט- צפו עכשיו במתכון ובטריקים שיהפכו אותה ללהיט הבא  

הכי נכונה לעונה: כך תכינו בקלות פאי מרהיבה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפאי 

היא משתלבת מעולה עם כדור גלידה, אך גם עובדת לא פחות טוב לצד כוס תה ריחני. מה שבעצם הופך את הפאי לעוגה הכי נכונה לעונה ולשבת בפרט- צפו עכשיו במתכון וטריק שיהפוך אותה ללהיט הבא

מצרכים:
לפאי:
200 גרם מרגרינה או חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
2 כוסות קמח
1 ביצה
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
3 כפות מים קרים

למילוי התפוחים:
1 ק"ג תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק
2 כפות מרגרינה או חמאה
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
3/4 כוס סוכר
2 כפות קמח
2 כפיות קורנפלור
1 כף מיץ לימון/ חומץ תפוחים
1 ביצה
ניתן לבחור כל מילוי אהוב אחר, כמו פירות יער, ריבת משמשים וכו'.

קישוטים לפאי:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 200 מעלות

2. הכנת הפאי: בקערה מעבדים את הקמח יחד עם המרגרינה הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת אחידה (ניתן לעבד את המרגרינה והסוכר גם במיקסר)

3. מוסיפים את הביצה ומוסיפים את המים הקרים בהדרגה עד לקבלת בצק. נזהרים לא לעבד יותר מידי, מה שעלול לפגוע במרקם הבצק.

4. עוברים ללישה בידיים, ומאחדים את הבצק לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון עד שעתיים, שהבצק יהיה קר וקשה.

5. מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים.

6. מרדדים כדור אחד על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול מקוטר התבנית. בעזרת הנייר הופכים את הבצק, ומרפדים את התבנית והדפנות.

7. הכנת המילוי:

-ממיסים את המרגרינה או החמאה במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה. לאחר מכן מוסיפים למחבת את התפוחים, ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב, עד שיזהיבו. מסירים מהאש.

-מערבבים היטב בכלי נפרד את הקינמון, האגוז המוסקט, המלח והסוכר ו"מתבלים" את התפוחים, תוך כדי ערבוב.

-מוסיפים לתפוחים את הקמח והקורנפלור ומוסיפים את החומץ/ מיץ התפוחים ומערבבים

8. רגע האיחוד: מעבירים את המילוי לתבנית המרופדת בבצק.

9. מרדדים את כדור הבצק השני לעיגול בקוטר זהה לעיגול הראשון, מעצבים אותו ומכסים איתו את הפאי. צובטים את שולי הפאי, כדי לסגור היטב את הקצוות. בשאריות הבצק ניתן להכין קישוטים לפאי (ראו סרטון)

10. דוקרים במזלג את הפאי בכמה מקומות, כדי שאדי הנוזלים יצאו החוצה במהלך האפייה.

11. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל כף (או פחות) סוכר. ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, ואופים במשך 30-40 דקות נוספות, עד שנוזלי המילוי מבעבעים ופני הפאי מזהיבים.

שבת שלום!

קישוטים נוספים לפאי: 

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע