לקראת שבת: מתכון לפשטידת בשר ותפוחי אדמה 

אם אתם עדין מתלבטים מה לבשל לשבת, מצאנו את הפשטידה המושלמת עבורכם שהיא למעשה שילוב מנצח של תפוחי אדמה, בשר לתפוחי ורוטב עגבניות- צפו עכשיו במתכון

שלושה מרכיבים אדירים התאחדו למנה מנצחת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפשטידת בשר ותפוחי אדמה 

לקראת שבת, מצאנו את הפשטידה המושלמת עבורכם שהיא למעשה שילוב מנצח של תפוחי אדמה, בשר לתפוחי ורוטב עגבניות- צפו עכשיו במתכון

מצרכים:
1 ק״ג בשר טחון מופשר
7תפוחי אדמה גדולים
1 בצל לבן גדול
5 עגבניות
10 שיני שום
1 כוס מים חמים
6 כפות רסק עגבניות
5 כפות שמן זית
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
10 ענפי בזיליקום – רק העלים
קמצוץ אגוז מוסקט
1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מפשירים את הבשר כמה שעות לפני מקלפים את תפוחי האדמה וקוצצים דק את הבצל ושיני השום.

2.  מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

3. במקביל מכניסים את תפוחי האדמה המקולפים לסיר מלא מים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך כרבע שעה או עד שהם מתחילים להתרכך.

4. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומוסיפים כשהשמן חם את הבצל הקצוץ ושיני השום ומטגנים קלות על אש בינונית. לאחר שהבצל מזהיב, מוסיפים למחבת את הבשר ומפוררים אותו בעזרת כף עץ.

5. קוצצים את העגבניות לקוביות ומוסיפים את העגבניות למחבת הבשר, מתבלים בבזיליקום, מלח, פלפל, פפריקה ואגוז מוסקט, מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות. לאחר מכן, מכבים את האש

6. כאשר תפוחי האדמה מוכנים (נועצים מזלג ובודקים את הרכות), פורסים אותם לפרוסות שוות בעובי של 1 ס"מ.

7.  בקערה קטנה מכינים את הרוטב- מערבבים עם רסק העגבניות וכוס מים חמים, מתבלים במעט מלח ופלפל

8. בתבנית מרובעת/ עגולה שעמידה בתנור- יוצרים שכבה ראשונה של פרוסות תפוחי האדמה. מעל שכבת תפוחי האדמה, משטחים חצי מכמות הבשר שבמחבת,מסדרים שכבה נוספת של תפוחי אדמה ומעליה יוצקים את רוטב העגבניות.

9. מסדרים את החצי הנותר של כמות הבשר ומסדרים מעל שכבה אחרונה של תפוחי אדמה. לאחר מכן מכניסים לאפייה במשך 30 דקות.

שבת שלום!

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע