טעים ופשוט: מצאנו את הסוד לפסטה המושלמת

לפעמים כל מה שצריך כדי לשדרג את הפסטה, זה מרכיב אחד פשוט, שייתן טוויסט פיקנטי למנה. האטלקים קוראים לזה 'פסטה אל ארביאטה' (הפסטה הכועסת) בה מוסיפים פלפל צ'ילי והופכים את המנה לחגיגה

טעים ופשוט: מצאנו את הסוד לפסטה המושלמת
  (צילום: שטארסטוק)

פסטה ברוטב עגבניות פיקנטי

לפעמים כל מה שצריך כדי לשדרג את הפסטה, זה מרכיב אחד פשוט. האטלקים קוראים למנה הזו 'פסטה אל ארביאטה' (הפסטה הכועסת) בה הם מוסיפים פלפל אדום ונותנים לפסטה שדרוג והמחמירים מוסיפים גם חזה עוף

מצרכים:
450 גרם פסטה מסוג פנה
3 כפות שמן זית
1 שן שום בינונית
צ'ילי גרוס (שבבי פלפל אדום) – להוסיף לפי מידת החריפות שרוצים
400 גרם שימורי קוביות עגבניות או 2 כוסות קוביות עגבניות בשלות
חופן קטן של עלי פטרוזיליה קצוצים
מלח
חזה עוף חתוך לקוביות ומבושל (מומלץ)
6-7 עגבניות שרי חתוכות לחצאים

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני עם מים רותחים + כף מלח, מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה – לפי ההוראות שעל אריזה, פחות דקה אחת. כיוון שהפסטה תמשיך להתבשל אחר כך ברוטב, ואתם לא רוצים שהיא תהפוך לגוש עיסתי דביק.

2. במקביל, כותשים את השום, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את השום יחד עם הצ'ילי הגרוס, על אש בינונית, עד שהשום מתחיל להזהיב, כ-5 דקות או פחות, השגיחו מקרוב.

3. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4. כשהפסטה מוכנה, מעבירים אותה באמצעות כף מחוררת מהסיר למחבת עם רוטב העגבניות (או מעבירים קודם למסננת, ושומרים כוס ממי הבישול).

5. מוסיפים לרוטב 1/4 כוס ממי בישול הפסטה, מגביהים את הלהבה, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל, תוך בחישה וניעור המחבת. מוסיפים עוד ממי הבישול, כדי לשמור על הרוטב דליל יחסית ולא סמיך מאוד. נותנים לפסטה 1-2 דקות, עד שהיא מבושלת היטב.

6. כשהרוטב מתגבש, והפסטה מצופה בפסטה, מסירים מהאש ומערבבים פנימה את קוביות חזה העוף, עגבניות השרי והפטרוזיליה. אפשר לזלף מעל שמן זית, אם רוצים. מתבלים במלח, מערבבים ומגישים מיד.

בתאבון!

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע