ראש המועצה האזורית גוש עציון דחה היום (ראשון) את היוזמה החדשה של המכון למחקרי בטחון לאומי לתוכנית הנסיגה של ראש המכון עמוס ידלין. לדבריו, "כל תכנית שמקפלת בתוכה הצעות של נסיגה ומניעת בניה בארץ שלנו, רק נותנת גיבוי לטרור ואלימות מהצד הפלסטיני שגם ככה גואה לאחרונה. התגובה הישראלית חייבת להיות המשך בנייה ורצף התיישבותי".
עוד חשף כי המועצה בראשותו תכננה בשנה וחצי האחרונות כ 14,864 יחידות דיור חדשות בגוש עציון- נתון המתעצם לאור העובדה שהיו מתוכננות רק כמה מאות יחידות דיור לפני כשנה וחצי. יחידות הדיור הללו כוללות בתוכם הרחבות ליישובים הקיימים כדוגמת 1,100 יחידות דיור בראש צורים ועוד כ 600 יחידות במגדל עוז.
בנוסף כוללות התכניות גם הקמת מרחבי התיישבות חדשים דוגמת גבעות, שבמורדות הגוש, בה ייבנו 1107 יחידות, ומתחם חטמ"ר עציון במרכז הגוש- עליו ייבנו כ1200 יחידות דיור חדשות. בכך למעשה יימשך רצף אורבני מבת עין במערב ועד למגדל עוז במזרח. סך כל הכסף שהושקע בתכנון בשנה וחצי האחרונות הוא 18.9 מיליון שקלים. בנוסף נאמן סיפר על הליך רכישת קרקעות מואץ במועצה האזורית גוש עציון, וזאת על מנת להמשיך ולהגדיל את עתודות הקרקע עליהם ניתן יהיה לבנות בעתיד.
"הגדלת גוש עציון פי שלושה משדרת לאוייבינו שאנחנו כאן לנצח" הבהיר נאמן. העצמת גוש עציון גם תשנה מן הקצה אל הקצה את איכות החיים בגוש. תוספת בניה ומשפחות היא מנוע הצמיחה החזק ביותר של כל תחומי החיים בגוש. יותר חינוך, יותר תרבות, יותר עסקים, יותר התיישבות. תוספת דרמטית של יחידות דיור, גם תאפשר לילדינו להישאר בגוש ולרכוש דירות במחירים סבירים, וכמובן להציע גם למשפחות חדשות לחיות להקים את ביתם ולהינות מאיכות חיים גבוהה בסמוך לבירה".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים