האלוף יום טוב סמיה עוזב את מפלגת העבודה בה היה חבר בשנתיים וחצי האחרונות. ״המפלגה ברחה שמאלה מדי״, טען כנגד יו"ר המחנה הציוני אבי גבאי. אך הבהיר כי כניסתו לפוליטיקה עדיין בתוקף.

סמיה בן 64, הציב לעצמו כמטרה להיכנס לפוליטיקה, אך הבהיר היום בפוסט שכתב בחשבון הפייסבוק שלו כי "השתלבות בהנהגת המדינה במסגרת הכנסת ה-21 והממשלה הבאה, נשארת בתוקף", אולם החליט "לחשב מסלול מחדש".

הפסקת חברותו במפלגה הגיע על רקע אידאולוגי ומנהיגותי בלבד, לאחר שלטענתו "המפלגה ברחה שמאלה מדיי", והביא לראייה לכך את התנגדותו להחלטות שנתקבלו בוועידה האחרונה.

סמיה אינו נושא שום תפקיד רשמי למעט חבר מפלגה – "אינני חבר ועידה, לשכה, מרכז או חוג כלשהוא", אך בעל משמעות עמוקה

וכתב כי הודיע ליו"ר המפלגה אבי גבאי בשיחה אישית על צעד זה לפני פרסומו.

הוא הודה "לחברי וחברות המפלגה אשר דרכם למדתי המון על פוליטיקה בכלל והתנהלות מפלגתית בפרט. ישנם אנשים נפלאים במפלגת העבודה אשר הקימה את המדינה ומניות הבכורה לתקומתה וביסוסה עד 1977 לא יסולאו בפז ואיש לא יטול זאת גם לא בחריפה שבתעמולות".

הוא הוסיף "בהצלחה לנותרים, ומקווה כי מתי שהוא ביחד כן נמצא (המפלגה ואני) נתיבים משותפים למטרה. שאו ברכה וביחד נביא לאחדות".

בתוך כך, בכלסליסט דווח קודם לכן, כי סמיה מונה לנשיא קבוצת הנדל"ן בראשית, לאחר ששימש בעבר  בכמה תפקידים בתחום האנרגיה והנדל"ן, בהם כנשיא חברת ICG Energy, נשיא ומנכ"ל משותף בקבוצת ההנדסה ברן. בנוסף הוא

 

סמיה (64), שימש כ. באוגוסט השנה הוא מונה ליו"ר אפולו פאוור. הוא ד"ר לסוציולוגיה ולמדעי המדינה מאוניברסיטת חיפה ומרצה במכללת נתניה ובמרכז הבינתחומי.