לקראת שבת: כך תתקתקו ארוחה שלמה בסיר אחד
אחרי כל הבישולים של החגים, הדבר שאתם באמת צריכים לשבת הקרובה זה מתכון טעים ופשוט למנה עיקרית שאפשר לתקתק בסיר אחד -צפו עכשיו ותודו לנו אחר כך
מתכון לפרגיות ואורז בסיר אחד
מצרכים:
לעוף ולמרינדה:
6 פרגיות עוף עם עור ועצמות/ 6 רגלים וכרעי עוף
גרידת לימון מ-1-2 לימונים
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף אורגנו מיובש
4-5 שיני שום, כתושות
1/2 כפית מלח
לאורז:
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 כוס (כ-216 גרם) אורז
450 מ"ל ציר מרק עוף / מים + אבקת מרק
קצת פחות מ-1 כוס מים (222 מ"ל)
1 כף אורגנו מיובש
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות
2. בשקית זילוף/קוקי מערבבים היטב את כל מרכיבי העוף, ומניחים בצד למשך 20 דקות לפחות עד לילה שלם
3. מוציאים את העופות מהמרינדה, ושומרים אותה בצד
4. במחבת עמוקה עם תחתית כבדה שמתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים 1/2 כף שמן זית, מניחים את העופות כשצד העור כלפי מטה ומטגנים עד להזהבה. הופכים ומטגנים גם את הצד השני. מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת.
5. מנגבים ומנקים את המחבת במגבת נייר, יוצקים 1 כף שמן זית ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. לאחר מכן מוסיפים את מרכיבי האורז והמרינדה השמורה. הערה: במידה ואתם משתמשים באורז בסמטי או אורז חום, האריכו את זמן הבישול
6. לאחר שהנוזלים במחבת רותחים, מבשלים עוד 30 שניות, מחזירים את העופות לסחר ומכסים את המחבת במכסה או נייר כסף.
7. אופים במשך 35 דקות, מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות נוספות עד שכל הנוזל נספג והאורז מבושל היטב. מוציאים מהתנור, מאפשרים לתבשיל לנוח 5-10 דקות לפני ההגשה ומגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה, אורנו מיובש ופלחי לימון טריים.