1. לחם מלא הפתעות
מתכון מפנק במיוחד, ששווה להכין רגע לפני שמתחילים את הדיאטה של אחרי החגים…
מצרכים:
כיכר לחם כפרי
100 גרם גבינה צהובה
100 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה דק
1/3 כוס (70 גרם) חמאה מומסת
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ (כ 4-5 גבעולים)
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל 180 מעלות
2.חותכים בזהירות את כיכר הלחם לאורך ולרוחב, בלי לחתוך את החלק התחתון של הלחם.
3.מניחים את כיכר הלחם על תבנית אפייה מרופדת בנייר כסף. ומערבבים את הבצל עם החמאה.
4.מסדרים את פרוסות הגבינה בין החיתוכים בכיכר הלחם, ולאחר מכן יוצקים את תערובת החמאה והבצל לתוך החיתוכים עם הגבינה בכיכר הלחם.
5.מכסים בנייר כסף ואופים 15 דקות או עד שהגבינה שבכיכר הלחם נמסה.
2. קציצות טונה
מדובר במעדן קליל, המשלב תפוחי אדמה וטונה בביס אחד. מתכון טעים ופשוט שתוכלו לתקתק בקלות.

מצרכים:
3-2 תפוחי אדמה גדולים
1 קופסת שימורי טונה בשמן (185 גרם)
1 ביצה
גרידה מקליפת לימון אחד
1/2 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות שמן זית
לציפוי: 1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים+ שומשום
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא מים, עד לריכוך. מסירים את הקליפה, ומועכים למחית בקערה.
2. מוסיפים את הטונה למחית תפוחי האדמה ומערבבים במזלג.
3. מוסיפים את גרידת הלימון לתערובת תפוחי האדמה והטונה ומתבלים במלח ופלפל שחור, לפי הטעם ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
4. מחלקים את התערובת לקציצות בגודל בינוני- עד קטן, טובלים בביצה טרופה ומצפים בפירורי לחם.
5. מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית-גבוהה, ומטגנים כל קציצה במשך 3 דקות, עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג, ובמידת הצורך מוסיפים עוד שמן עד לטיגון כל הקציצות
במקום לטגן ניתן גם לאפות בתנור על 180 מעלות, למשך 20-15 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.
6. מגישים לצד מטבלים אהובים.
3. פיצה קלה להכנה
כל מה שאתם צריכים כדי לתקתק פיצה מגניבה תוצרת בית, זה בצק עלים אחד וכמה תוספות אהובות.
מצרכים:
2 ריבועי בצק עלים בגודל שווה
רוטב עגבניות
גבינה צהובה
תוספות לבחירתכם: זיתים, פטריות, בולגרית, תירס ועוד..
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1. מחממים מראש את התנור ל-204 מעלות.
2. בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים את גיליונות הבצק אחד על השני, וחותכים לעיגול, כך שיתקבלו שני עיגולים גדולים ושווים.
3. מפרידים את העיגולים, ועל העיגול שנותר בתבנית, מורחים את רוטב העגבניות, מפזרים גבינה צהובה ומוסיפים את שאר התוספות לבחירתכם.
4. מכסים עם עיגול הבצק השני, ומניחים במרכז כוס הפוכה בעלת קוטר קטן.
5. כמו פיצה, מחלקים את הבצק למשולשים, מסובבים פעמיים כל משולש (ראו סרטון), ומברישים בביצה טרופה.
6. אופים במשך 20-25 בתנור שחומם מראש
4. סלט טאבולה
כי אין משהו שאתם יותר צריכים אחרי החגים, מאשר סלט טעים ומרענן שינקה לכם את הגוף מכל עשרות הארוחות של החגים.
מצרכים:
2 צרורות פטרוזיליה
1/4 כוס בורגול
2 עגבניות בינוניות, קצוצות
1 מלפפון בינוני, חתוך לקוביות
4-5 ענפי בצל ירוק, קצוצים
1 לימון
1/3 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. שוטפים את הפטרוזיליה 3 פעמים באמצעות השרייה בקערת מים קרים – שמוחלפים בכל פעם.
2. מיבשים את הפטרוזיליה על מגבת נקייה, מגלגלים אותה בפנים ומעבירים למקרר לייבוש למשך שעה אחת לפחות עד לילה שלם.
3. משרים את הבורגול במים קרים במשך 15-20 דקות. במקביל, מסירים את עלי הפטרוזיליה הבלויים והבעייתיים וקוצצים את העלים בלבד (ללא הגבעולים)דק דק
4. מסננים את הבורגול, ומערבבים בקערה יחד עם עלי הפטרוזיליה הקצוצים, העגבניות, המלפפון והבצל הירוק.
5. סוחטים מעל את הלימון, יוצקים את שמן הזית, מערבבים היטב ומעבירים למקרר למשך 2-3 שעות, עד להגשה. סמוך להגשה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
5. מרק אפונה
כנראה הדרך הכי נכונה לחזרה בריאה לשגרה ופתיחת חורף בריא וטעים

מצרכים:
1 כף שמן זית
1/2 בצל, קצוץ
1 שן שום, כתושה
300 גרם אפונה קפואה, מופשרת
2 כוסות ציר מרק ירקות או מים + מעט אבקת מרק
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל במשך 7-10 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה עד שהוא ריחני.
2. מוסיפים את האפונה וציר המרק, וממשיכים לבשל עד לבעבוע. לאחר מכן מסירים מהאש.
3. במוט בלנדר או במעבד מזון, טוחנים את המרק עד למרקם הרצוי.
4. מחזירים את המרק לאש, ומחממים על אש בינונית תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהמרק מבעבע וחם. ניתן להוסיף ציר מרק או מים לדילול המרקם.
5. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מחלקים בין קעריות אישיות, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
טיפ: מומלץ להגיש לצד פרוסות חלה קלויות בתנור או בטוסטר ושמנת.
בתאבון!
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים