אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

רגע אחרי: מתכון לריבת אתרוגים מיוחדת

השקעתם על אתרוג? רגע לפני שאתם זורקים אותו, יצאנו לבדוק איך אפשר להפוך אותו בקלות לריבה, מה הסגולות והכי חשוב איך אפשר לנקות אותו מכל חומרי ההדברה

אל תזרקו: הדבר הכי טוב שאפשר להכין מאתרוגים
  (צילום: David Cohen/Flash90)

אחרי שקיימנו את שלל מצוות חג הסוכות ובהן את מצוות נטילת ארבעת המינים, רובינו נשארנו עם מזכרת שיכולה להפוך למטעמים וסגולות (ולא מדובר רק על הקילוגרמים הנוספים). האתרוג המהודר שקניתם יכול להפוך לריבה מעולה שיש בה שלל סגולות שחבל לכם להחמיץ.

סגולות האתרוג

על פי המסורת היהודית, פרי האתרוג מסוגל לחזק את הגוף והלב, טוב לנשים בהריון ולכבד וקליפתו טובה לכל כאב פנימי ומחזקת את הגידים. בלא מעט מחקרים רפואיים שנערכו, המינון הגבוה של ויטמין C הנמצא באתרוג אכן עוזר משמעותית לכל ההיבטים של בריאות הלב, מניעת מחלות כמו סרטן ומסייע לצינון וצרבת.

כיצד ניתן לצרוך את האתרוג?

האתרוגים כיום מלאים בחומרי הדברה על מנת למנוע מחרקים ומזיקים לפגום באיכותו, לכן חשוב לפני שרצים להכין שלל מעדנים מהאתרוגים לעקוב אחר השלבים (ראו למטה) ולנקות אותם כראוי לפני מאכל.

מתכון לריבת אתרוגים 

השף ציון לויאני, שהיה בעבר השף הותיק של מלון דניאל הרצליה חושף במיוחד עבור גולשי סרוגים, את השיטה שלו ליקוי אתרוגים ולהכנת ריבה מוצלחת ואיכותית.

מצרכים:
7-10 אתרוגים
800 גרם סוכר
תבלינים לפי הטעם (מפורט בהמשך)

ריבת אתרוגים

אופן ההכנה:

1. ניקוי האתרוגים: שוטפים ומשפשפים את האתרוגים היטב עם מים וסבון, חותכים את הקצוות (את הפיטם והעוקץ) ופורסים לאורך את האתרוגים.

לאחר מכן חותכים לפרוסות שוות ומשרים אותם במים במשך 12 שעות, במשך 3 פעמים. בכל פעם משרים ל-12 שעות במים, שופכים את המים ושמים שוב חדשים כדי להבטיח שטיפה יסודית ומעמיקה לאתרוג והפחתת המרירות שבו.

לאחר ההשריות, לוקחים את פרוסות האתרוגים השטופות ונותנים להן שטיפה מהירה עם מים רותחים מלמעלה.

2. הכנת הריבה: מרתיחים סיר עם מים במשך כ-10 דקות על אש גבוהה וברגע שהם מתחילים לבעבע מכניסים את פרוסות האתרוגים, על אש קטנה במשך 10 דקות.

3. קרמול סוכר: לוקחים 800 גרם סוכר ושמים במחבת באש גבוהה, מערבבים עד שהסוכר מגיע למצב שהוא נמס ומתחיל להשחים ומוספים מיד את פרוסות אתרוגים ונותנים להם להתבשל יחד על אש קטנה.

לאחר מכן מומלץ להוסיף תבלינים להוספת טעם: אפשר להוסיף מעט מיץ לימון וקינמון מומס (לא מקל, אלא תבלין טחון המתערבב בלימון).

את הריבה ניתן להחזיק למשך זמן רב במקרר או בהקפאה.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו