ספיישל סוכות: מתכונים לחג טעים במיוחד - סרוגים

ספיישל סוכות: מתכונים לחג טעים במיוחד

מתלבטים אלו מנות הכי יתאימו לחגיגה מתחת לסוכה? קבלו 3 הצעות לעיקריות שיעניקו לכם חג שמח מרהיב וטעים במיוחד| ספיישל סוכות בסרוגים

author-image

דגים

 1. דג סלומון ביין אדום ושומשום

בואו לגלות איך בעזרת 5 מרכיבים פשוטים תצליחו להכין בקלות דג בסטייל יוקרתי וטעים. לצפייה במתכון לחצו כאן


2. מתכון לדג שלם 

מצרכים:
4 כפות שמן זית
2 דגי לברק שלמים (כ-400 גרם לכל דג), מפולטים ונקיים
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
1 לימון, פרוס דק מאוד
1/2 תפוז, פרוס דק מאוד (אפשר להחליף בעוד לימון או להשמיט)
1 פקעת שומר

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומשמנים היטב ב-2 כפות בשמן תבנית אפייה גדולה.

4. שוטפים היטב את הדגים, וסופגים את הנוזלים בעזרת מגבות נייר. מניחים את הדגים בתבנית ומתבלים את החלק הפנימי והחיצוני שלהם במלח ופלפל.

5. ממלאים את החלק הפנימי של הדגים ב-2 פרוסות תפוז ו-2 פרוסות לימון לסירוגין וכן כמה רצועות שומר בכל דג. את פרוסות הלימון הנותרות מניחים על גבי כל דג, יוצקים מעל 2 כפות שמן זית וצולים במשך 15 דקות.

6. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עוד 2 דקות, כדי לתת לדגים גוון שחום יפה (מפקחים מקרוב ומוודאים שהם לא נשרפים).


בשר

3. מתכון לרול סטייק וירקות

מצרכים:
450 גרם פלאנק סטייק (נתח מס' 17) *ניתן לנסות גם עם חזה עוף/פרגית
1/2 כוס רוטב סויה
3 שיני שום, כתושות
1 כף ג'ינג'ר מגורד
2 כפות דבש
1 לימון קטן, סחוט
1 גמבה, חתוכה לרצועות
1 גזר, חתוך לרצועות
1/2 קישוא / זוקיני גדול, חתוך לרצועות
16 גבעולי אספרגוס, חצויים
1 בצל סגול, פרוס
שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

1. מניחים את נתחי הסטייק בתבנית פיירקס, ויוצקים מעל את רוטב הסויה, השום, הג'ינג'ר, הדבש ומיץ הלימון.

2. מעסים קלות את המרינדה לתוך הסטייק, מכסים ומעבירים להקפאה למשך 1-4 שעות.

3. מוציאים מהמקפיא וחותכים את הסטייק ל-8 מלבנים שווים. אם הסטייק עבה מדי, יש להלום בו בעזרת פטיש שניצלים, כדי להפוך אותו לקל יותר לגלגול.

4. על כל מלבן סטייק, מניחים כמה רצועות ירקות, מוודאים שכולם באורך זהה פחות או יותר.

5. מגלגלים את הסטייק על הירקות ומהדקים בקיסם שהושרה קודם במים, כדי למנוע את השריפה שלו בבישול.

6. הכנת הזיגוג: לסיר קטן על אש בינונית, יוצקים את שאריות המרינדה ומביאים לרתיחה במשך כדקה. מסירים מהאש ומניחים בצד.

7. מחממים מחבת גריל על אש בינונית גבוהה (או גריל חשמלי / מנגל), מניחים מעל את הרולים של הסטייק וצורבים במשך 2-3 דקות להשחמה יפה מכל צד.

8. בעזרת מברשת, מברישים כל רול בזיגוג החם, משאירים במחבת / גריל עוד דקה ומסירים מהאש. מגישים מיד, חם, ומקשטים בשומשום מעל


4. מאפה וולינגטון

הקלאסיקה האנגלית הופכת להיות מנה חגיגית ורלוונטית מתמיד לשולחן החג בסוכה. מאפה וולינגטון בגרסה בשרית ופרווה שתשמחו לאמץ- לצפייה במתכונים לחצו כאן


5. ממולאים עם בשר ואורז 

מצרכים:

8 פלפלים בצבעים שונים
250 גרם בשר בקר טחון
1 כוס אורז
1/4 כוס צנוברים
1 בצל
1 עגבנייה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון

לרוטב:
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
1 שן שום
לתיבול: סוכר, מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1.קוצצים דק את הבצל, וחותכים לקוביות קטנות את העגבניות.

2.מחממים 3 כפות שמן במחבת(מומלץ שמן זית) ומטגנים את הבצל על אש בינונית-נמוכה עד לשקיפות

3. מוסיפים את האורז והצנוברים ומערבבים. לאחר 5 דקות, מוסיפים את העגבניות והפטרוזיליה, ומתבלים. מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות.

4. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים יחד במשך 5 דקות. במהלך הטיגון מפוררים את הבשר במזלג.

5. מוסיפים את העגבנייה, הפטרוזיליה והתבלינים, מערבבים ומסירים מהאש.

6. בסיר נפרד, רחב ונמוך, מבשלים את חומרי הרוטב ומוסיפים כוס מים במשך 10 דקות עם מכסה.

7. רגע האיחוד: חותכים את השליש העליון של כל פלפל, וממלאים רק 3/4 פלפל במילוי, כיוון שהאורז מתנפח בבישול.

8. מסדרים את הפלפלים בסיר בו התבשל הרוטב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את לאש בינונית נמוכה. מבשלים במשך שעה, עד שהאורז מתרכך, אך נזהרים שלא יהפוך לעיסה

חג שמח!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו