הכי חגיגי: המאפה שאתם חייבים לאמץ לארוחה בסוכה - סרוגים

הכי חגיגי: המאפה שאתם חייבים לאמץ לארוחה בסוכה

רגע לפני החג הכי שמח בשנה, הקלאסיקה האנגלית הופכת להיות מנה חגיגית ורלוונטית מתמיד לשולחן החג בסוכה. מאפה וולינגטון בגרסה בשרית ופרווה שתשמחו לאמץ- צפו

author-image

מאפה ביפ וולינגטון | בשרי

(צילום: שטארסטוק)

600 גרם נתח פילה בקר שלם
200 גרם בצק עלים
חרדל
2 בצלים
1 חבילת פטריות שמפיניון
2 חלמונים טרופים
שמן זית
פלפל שחור ומלח לפי טעם

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור מראש על 220 מעלות

2. במחבת חמה עם שמן זית צולים קלות את הפילה(לא יותר מחצי דקה לכל צד). בזמן הצלייה מוסיפים מלח ופלפל מכל הצדדים ולאחר מכן מניחים את הפילה בצד לקירור

3. לאחר שהפילה התקרר מורחים אותו בחרדל מכל צדדיו

4. קוצצים את הפטריות והבצלים ומטגנים במחבת, ניתן לתבל גם במעט מלח ופלפל.

5. על משטח עבודה יבש ומקומח מרדדים את בצק העלים. (חשוב שהבצק יהיה מספיק ארוך ורחב כדי לכסות את הפילה מכל צדדיו)  לאחר מכן מפזרים במרכז הבצק את הפטריות והבצל המטוגנים ומעליהם את הפילה.

6. סוגרים היטב עם הבצק את נתח הבשר ומעבירים לתבנית כשתפר הסגירה נמצא בחלק התחתון, לאחר מכן טורפים ביצה ומורחים על הבצק. מכניסים למקרר לכ-20 דקות.

7. לאחר הקירור חורצים חריצים קטנים בעזרת סכין בחלק העליון של המאפה (אפשר למשוח את הבצק שוב בחלמונים לפני האפייה) ומכניסים את המאפה לתנור שחומם מראש במשך 20-30 דקות. לאחר 15 דקות

8. נותנים למאפה לנוח כעשר דקות לפני שפורסים אותו.


מתכון לסלמון וולינגטון | פרווה

מצרכים:

30 גרם מרגרינה בטעם חמאה (במקום חמאה)
1 בצל, קצוץ
1 שן שום, כתושה
צרור עלי תרד טריים
מלח לפי טעם
קמצוץ אגוז מוסקט
1 חבילת בצק עלים, מופשר במקרר
300 גרם פילה סלמון
פלפל לבן לפי טעם
1 חלמון ביצה טרוף להברשה

(צילום סרטון: www.tastemade.com)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור על 180 מעלות

2.ממיסים את המרגרינה במחבת, ומאדים את הבצל, השום והתרד. מתבלים במלח ואגוז מוסקט, מערבבים ומסירים מהאש.

3. פורשים את בצק העלים על תבנית אפייה גדולה.

4. מניחים במרכז את הסלמון ומתבלים במלח ופלפל לבן.

5. מניחים את תערובת הבצל והתרד על הסלמון, ועוטפים הכל בבצק העלים.

6. בעזרת סכין, משרטטים חתכי שתי וערב אלכסוניים מעל – כמעט עד הסוף. נזהרים לא לחתוך את הבצק לגמרי. מברישים בחלמון הטרוף.

7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 40 דקות. ושומרים בתבנית מכוסה עם נייר כסף.

מקור 


מאפה וולינגטון | פרווה

(צילום: www.purewow.com)

מצרכים:
30 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה – לא מלוחה
1 צרור כרישה, פרוסה דק
3 גבעולי סלרי, קצוצים
3 כוסות פטריות טריות, קצוצות
2 שיני שום, קצוצות
4 כוסות עלי תרד
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות רוזמרין טרי קצוץ
1 כפית תימין טרי קצוץ
מלח ופלפל שחור טחון טרי
600 גרם בצק עלים מופשר, קר – חתוך ל-2 גליונות שווים בגודלם
1 ביצה
מלח גס

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. במחבת גדולה על אש בינונית, ממיסים את החמאה או המרגרינה, ומטגנים את הכרישה והסלרי במשך 4-3 דקות לריכוך.

3. מוסיפים את הפטריות ומבשלים יחד במשך 8-10 דקות, עד שהן משחימות ומאבדות נוזלים (הן אמורות להתכווץ משמעותית).

4. מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה נוספת, מוסיפים את התרד בקבוצות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהוא מתכווץ.

5. מוסיפים את הפטרוזיליה, הרוזמרין והתימין, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומסירים מהאש. מניחים בצד לקירור (ניתן להכין את המילוי יומיים מראש ולשמור במקרר בכלי אטום).

6. על משטח מקומח קלות, פורשים בעדינות גיליון אחד של בצק עלים, ובעזרת מערוך, מרדדים את הבצק לריבוע בעובי 0.3 ס"מ ומעבירים אותו לתבנית המוכנה.

7. מסדרים את המלית בשכבה אחידה במרכז הבצק שבתבנית, ומשאירים מסביב שוליים של 2.5 ס"מ. מברישים במים את שולי הבצק החשופים.

8. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הגיליון השני של הבצק כמו הראשון, ובזהירות מניחים אותו על המלית ומהדקים היטב את הקצוות בעזרת האצבעות. אם את הקצוות אינם חופפים, מיישרים בסכין. עוברים סביב שולי הבצק עם מזלג ליצירת מאפה פוטוגני יותר.

9. בקערה קטנה, טורפים את הביצה עם 1 כף מים, ומברישים את הבצק באופן שווה.

10. בעזרת סכין, מסמנים תבנית מעוינים – שתי וערב – על הבצק, ומפזרים מעל פתיתי מלח ים.

11. אופים במשך 40-50 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מצננים את המאפה במשך 15 דקות לפחות לפני ההגשה. פורסים ומגישים חם.

מקור

בתאבון וחג שמח!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו