בדרך להסכם היסטורי? שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און נפגש היום (רביעי) עם נשיא דרום קוריאה מון ג'יאה אין לפסגה משותפת, במהלכה השניים חתמו על מסמך לחיזוק הקשר בין המדינות.

במסיבת עיתונאים משותפת שני המנהיגים התחייבו כי יעבדו ביחד להגיע לשלום בין שתי המדינות. "החל עידן ללא מלחמה" אמר ג'ונג און. "נהפוך את האזור שטח של שלום, ללא נשק גרעיני ואיומים גרעיניים".

"ההסכם משקף את תקוות העם ורצונו העז לאיחוד מחדש", הוסיף ג'יאה אין. "העולם יראה כיצד האומה המפוצלת הזאת תוביל את עצמה לעתיד חדש".

בהסכם ג'ונג און התחייב כי פיונגיאנג תפעל לסגור את המתקן לניסויי מנועי טילים ומתקן שיגור במתחם דונגצ'נג-רי שבצפון-מערב המדינה. עוד הבטיח כי המדינה תתפרק מנשק גרעיני "אם ארה"ב תנקוט צעדים הדדיים בתמורה".

בעקבות הפגישה נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בירך את צפון קוריאה על קיום הפסגה, ואמר כי "הייתה התקדמות עצומה במספר נושאים". "ההסכמים אליהם הגיעו שני המנהיגים לגבי ביטול מתקני הנשק הגרעיני הם חדשות טובות מאוד" אמר. "קים רגוע, ואני רגוע- עכשיו נראה מה יקרה".