הממשלה אישרה: הרב דניאל הרשקוביץ מונה לנציב שירות המדינה
הממשלה אישרה הבוקר (רביעי) את מינויו של הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ לעמוד בראש הנציבות לשירות המדינה, בהתאם להצעתו של ראש הממשלה נתניהו. בחודש הקודם נפסל מינויה של עפרה ברכה חרף רצונו

הצעתו של ראש הממשלה נתניהו לתפקיד נציב שירות המדינה את שר המדע לשעבר, הרב דניאל הרשקוביץ' התקבלה, והממשלה אישרה הבוקר (רביעי) את מינויו.
בחודש שעבר, פסלה הוועדה המיוחדת בה חברים הפרופסורים מינה טייכר ודב גולדברגר את מינויה של עפרה ברכה, מנהלת אגף במשרד הפנים, זאת חרף הלחצים שהפעיל נתניהו ודעתו כי היא מתאימה לתפקיד.
במאי 2017, סיים הנציב הקודם משה דיין את תפקידו ומזה שנה וחצי ממלא את מקומו אהוד פרוואר אך רק עתה כאמור אויישה משרה מלאה.
בחודש ינואר האחרון מונה הרב הרשקוביץ' על ידי נשיא המדינה ראובן ריבלין, ושר המדע והטכנולוגיה אופיר אקוניס, לכהן כיו"ר המועצה הלאומית למחקר ופיתוח, תפקיד בראשו עמד בחמישה חודשים האחרונים.
הרב פרופ' הרשקוביץ (65) הוא יליד חיפה ופרופסור למתמטיקה מהטכניון. עד לאחרונה כיהן כנשיא אוניברסיטת בר-אילן, ולפני כך היה שר המדע והטכנולוגיה, וחבר כנסת בכנסת ה-18. בנוסף להשכלתו האקדמית רכש השכלה תורנית בישיבת "מרכז הרב" בירושלים וקיבל סמיכה לרבנות. את שירותו הצבאי עשה בחיל המודיעין וסיים בדרגת רב סרן. הרב פרופ' הרשקוביץ נשוי לשמעונה, אב לחמישה ילדים וסב ל-11 נכדים.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו