אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

פשוט ויפה: כך תכינו קינוח מרהיב לארוחת שבת ולחג

לא תאמינו כמה פשוט להכין קינוח מרהיב וטעים. מתכון לשושני תפוחים, שתשמחו לאמץ לשבת ולשולחן ראש השנה- צפו עכשיו במתכון המצולם שלב אחרי שלב

צפו: זה הקינוח המרהיב שאתם צריכים להכין לחג
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לשושני תפוחים

לא תאמינו כמה פשוט להכין קינוח מרהיב וטעים. מתכון לשושני תפוחים, שתשמחו לאמץ לשבת ולשולחן ראש השנה- צפו עכשיו במתכון המצולם שלב אחרי שלב.

מצרכים:

1 בצק עלים
1 כף קמח (לקימוח משטח העבודה)
3 כפות ריבת משמש/ רסק תפוחים וקינמון
1 תפוח עץ אדום וגדול
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מי ורדים
1 ביצה
אבקת סוכר(לקישוט)

אופן ההכנה:

1. מסירים את הליבה של התפוח ופורסים אותו לפרוסות דקות מאוד (ראו בסרטון)

2. את פרוסות התפוח, מערבבים עם מיץ לימון ומי ורדים ומכניסים למיקרוגל במשך 3 דקות. לאחר מכן בודקים בזהירות כי פרוסות התפוחים אכן רכים וגמישים מספיק כדי להתגלגל ומסננים אותם משאריות המים

.3 מחממים תנור ל -190 מעלות

4. על משטח מקומח, פותחים את בצק העלים, מרדדים מעט וחותכים אותו ל6 רצועות ארוכות (כל אחת על 9 אינץ על 2 אינץ').

5. מורחים שכבה דקה של ריבת משמש/רסק תפוחים במרכז כל רצועה. מסדרים את פרוסות התפוח בכל רצועה(ראו בסרטון), כך שהחלק החיצוני (האדום) של התפוח יושב בדיוק מעל הקצה של הבצק.

6. מגלגלים בזהירות כל רול ומסדרים בתבנית מאפינס משומנת

7. מורחים ביצה מעל כל רול  ואופים במשך כ -40 דקות.

8. מוציאים לצינון ומפזרים אבקת סוכר לקישוט

שנה טובה ומתוקה!

==========

מקור

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו