לקראת ראש השנה תשע"ט, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה נתונים חדשים על אוכלוסיית ישראל, המונה בשנת תשע"ח כ-8,907,000 תושבים.

על פי הנתונים, האוכלוסייה הישראליג גדלה ב-162 אלף איש מאז ראש השנה האחרון, בשיעור של 1.9 אחוז. בלמ"ס מעריכים כי האוכלוסייה תגיע לתשעה מיליון תושבים עד ראש השנה הבא, ול-10 מיליון תושבים עד שנת 2024. מתוך האוכלוסייה הנוכחית, 6.625 מיליון תושבים נמנים באוכלוסייה היהודית, המהווים 74.4 אחוז מכלל האוכלוסייה.

עוד נאמר כי בשנת תשע"ח נולדו בישראל כ-175 אלף תינוקות, ונפטרו כ-43 אלף איש. כ-29 אלף איש נוספו לאוכלוסייה במאזן ההגירה, מתוכם כ-25 אלף עולים חדשים. כמו כן, שיעור הפריון הכולל הוא 3.11- הגבוה ביותר במדינות ה-OECD.

נתונים נוספים מתקשרים למגורים, כאשר רוב האוכלוסייה גרה במרכז הארץ: 24.5 אחוז מתושבי ישראל גרים במחוז המרכז, מתוכם 16.1 אחוז בתל אביב. 16.2 אחוז מהאוכלוסייה גרה במחוז הצפון, ו-14.4 אחוז גרים במחוז הדרום. היתר מתגוררים במחוזות חיפה וירושלים.

בלמ"ס פרסמו גם פרטים מעניינים הנוגעים לעמדות הציבור. לפי סקר הלמ"ס, 89 אחוז מהישראלים מרוצים מאוד או מרוצים מחייהם, בעוד ש-6 אחוז מרגישים בדידות לעיתים קרובות. כמו כן, 37 אחוז (המהווים כ-2 מיליון איש) אינם מרוצים ממצבם הכלכלי, מתוכם 31 אחוז מתקשים לכסות את הוצאותיהם החודשיות. עוד עולה כי 84 אחוז מעריכים את מצבם הבריאותי כ"טוב מאוד" או "טוב"- אך במקביל 52 אחוז מהנשאלים אמרו כי הם מעוניינים לרדת במשקל.