אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

שבת מתוקה: מתכון לעוגת תפוחים עם טוויסט מפנק

לקראת ראש השנה המתקרב, מצאנו לכם את עוגת התפוחים האולטימטיבית שתרצו לאמץ כבר השבת. גם קלה להכנה וגם טעימה במיוחד עם טוויסט מפנק שהופך הכול לחגיגה שלמה

לא התאפקנו: העוגה ששווה לכם לאמץ כבר השבת
  עוגת תפוחים עם טוויסט (צילום: לירון אלמוג)

מתכון לעוגת תפוחים וקוקיס קרמל

לקראת ראש השנה המתקרב, מצאנו לכם את עוגת התפוחים האולטימטיבית שתרצו לאמץ כבר השבת. גם קלה להכנה וגם טעימה במיוחד עם טוויסט מפנק שהופך הכול לחגיגה שלמה

מצרכים:

לבסיס:
120 גרם מרציפן איכותי
1 ביצה
1 כף גדושה חמאה מומסת/ מחמאה
1 כוס פירורי מיני קוקיס קרמל/עוגיות אהובות שבורות לרבעים (אפשר לוטוס)
למילוי:
3 תפוחים מזן גרנד סמית' קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
קורט קינמון
2 כפות קמח
2 כפיות חמאה/מחמאה
2 כפות דבש
לציפוי:
2 כוסות פירורי מיני קוקיס קרמל/ עוגיות אהובות שבורות לרבעים
2 כפות חמאה מומסת/ שמן קוקוס או קנולה

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון טוחנים יחד את כל מרכיבי הבסיס עד שמתקבלת מחית אחידה.

2. משטחים בתבנית משומנת את תערובת הבסיס ואופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-4 דקות עד שמתקבל קרום זהוב

3. מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי ויוצקים על הבסיס.

4. מערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת או השמן ומפזרים את הפירורים הלחים מעל התפוחים.

5. מחזירים לתנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל 175 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות עד שהציפוי משחים.

6. מומלץ לשמור בקירור

שבת שלום!

=================

המתכון באדיבות חברת כרמית

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו