טעים להכיר: מתכון חגיגי לחזה הודו ממולא אורז

אם עדין לא התחלתם לחשוב על התפריט לחג המתקרב, זה בדיוק הזמן. מתכון לחזה הודו ממולא באורז, עטוף ברוטב מתקתק יסדר לכם מנה מושלמת לחג 

טעים להכיר: מתכון חגיגי לחזה הודו ממולא אורז
  (צילום: אפיק גבאי/ מאסטר שף)

מתכון חגיגי לחזה הודו ממולא 

אם עדין לא התחלתם לחשוב על התפריט לחג המתקרב, זה בדיוק הזמן. מתכון לחזה הודו ממולא באורז, עטוף ברוטב מתקתק יסדר לכם מנה מושלמת לחג

מצרכים:
1 קילו חזה הודו טרי
4 תפוחי עץ חתוכים לקוביות בינוניות
100 גרם משמשים מיובשים
1 כוס יין לבן (ניתן להחליף ב-1 כוס ציר עוף/ מים+אבקת מרק עוף)
1 בצל קצוץ דק

למלית:
1/2 כוס אורז יסמין
5 כפות שבבי בצל
1/2 פחית עגבניות חתוכות דק/ 3 עגבניות טריות מגורדות
1 כוס כוסברה קצוצה
3 כפות רכז רימונים
תבלינים:1 כף כמון, 1 כפית בהרט, 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור

לציפוי ההודו:
4 כפות סויה
4 כפות טריאקי
4 כפות דבש
4 כפות שמן זית
תבלינים: 2 כפות פפריקה, 1 כפית קינמון, 1 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:
1. להכנת המלית: בסיר עם כוס מים רותחים מבשלים אורז כ- 20 דקות ומצננים. מעבירים את האורז לקערה ומערבבים עם שבבי הבצל, העגבניות החתוכות, הכוסברה, רכז הרימונים והתבלינים.

2. להכנת ההודו: מייבשים היטב את חזה ההודו ובעזרת סכין רחבה יוצרים מעין "כיס" מהחלק הרחב אל החלק הצר. מערבבים בקערה את הסויה המסורתית, הטריאקי, הדבש, שמן הזית והתבלינים ועוטפים היטב את חזה ההודו ברוטב. שומרים את הרוטב שנשאר להמשך.

3. להרכבת המנה: ממלאים את כיס ההודו במלית וסוגרים בעזרת שיפוד את החלק הרחב. בתבנית מניחים את ההודו ומסדרים סביבו את התפוחים, המשמשים, הבצל וכוס היין הלבן. שופכים מעל את יתרת הרוטב.

4. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. לאחר 40 דקות מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות.

בתאבון!

=================

המתכון באדיבות: מאסטר שף

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו