רגע לפני סיום: מתכון פשוט וטעים לעראייס - סרוגים

רגע לפני סיום: מתכון פשוט וטעים לעראייס

רגע לפני שהחופש נגמר והילדים חוזרים למוסדות הלימודים, קבלו מתכון לעראייס. פיתה קרנצ'ית מלאה בקציצה עסיסית, שמתאימה בול לפיקניק משפחתי מסכם

חדשות סרוגים
רגע לפני סיום: מתכון לחופש שמח במיוחד
  (צילום: www.olivemagazine.com)

מתכון לעראייס

רגע לפני שהחופש נגמר והילדים חוזרים למוסדות הלימודים, קבלו מתכון לעראייס. פיתה קרנצ'ית מלאה בקציצה עסיסית, שמתאימה בול לפיקניק משפחתי מסכם

מצרכים:
500 גרם בשר טחון (מומלץ בשר טלה)
4 פיתות
1 בצל קצוץ/מגורד
2 שני שום קצוצות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
50 גרם צנוברים קלויים (לא חובה)
1 כף שמן זית
לתיבול הקציצות: פלפל שחור ומלח לפי טעם, מעט אגוז מוסקט טרי מגורד, 1/2 כפית ראס אל חנות

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים את הבשר הטחון, התבלינים, הצנוברים, הבצל והשום- לשים עד ליצירת תערובת אחידה, מכסים ונותנים לעיסה לשבת יחד במשך חצי שעה.

2. יוצרים קציצות גדולות יחסית, חוצים כל פיתה לחצי וממלאים בנדיבות בקציצה.

3. מורחים כל חצי פיתה במעט שמן זית ומטגנים על מחבת חמה עד לשחמה מ2 הצדדים

4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 7 דקות או עד שהקציצה מקבלת גוון שחום (ניתן גם לוותר על שלב ההשחמה בתנור ולטגן למשך זמן רב יותר את הפיתות) אפשרות נוספת לשים את הפיתות להתבשל על המנגל.

בתאבון וחופש טעים!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו