אחת ולתמיד: כך תכינו קדירת בשר לשבת

כי אין תענוג שבת אמיתי בלי בשר, לא משנה אם חורף או קיץ- קדירת בשר עסיסית עם ירקות תמיד תעניק טעם מיוחד של בית. אז אחת ולתמיד כך תכינו את כל הטוב הזה-צפו במתכון

אחת ולתמיד: כך תכינו קדירת בשר לשבת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לקדירת בשר

כי אין תענוג שבת אמיתי בלי בשר, לא משנה אם חורף או קיץ- קדירת בשר עסיסית עם ירקות תמיד תעניק טעם מיוחד של בית. אז אחת ולתמיד כך תכינו את כל הטוב הזה-צפו במתכון

מצרכים:
1 וחצי ק"ג בשר גולאש
4 גזרים בינוניים
1 שורש כרפס
3 בצל לבן
5 כפות קמח
5 גרגירי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
5 כפות שמן
1 ליטר ציר בקר או מים
1 כוס יין אדום חצי יבש (לא חובה)

אופן ההכנה: 

1.חותכים את הבשר לקוביות.

2. מקלפים וחותכים לעיגולים את הגזרים ואת הכרפס והבצל מקלפים וחותכים לרבעים.

3.מצפים את קוביות הבשר בקמח.

4. בסיר גדול ורחב מחממים את השמן, ומטגנים קלות את קוביות הבשר המצופות בקמח עד להזהבה קלה. מוציאים לכלי נפרד.

5.מוסיפים מעט שמן לסיר, ומכניסים פנימה את כל הירקות. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.

6.מחזירים לסיר את קוביות הבשר המטוגנות, מוסיפים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה ויוצקים פנימה את ציר הבשר (או המים) וכוס היין.

7.מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה.

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו