רשימת מרצ בירושלים מזהירים היום (ראשון) את המועמד לראשות העיר ירושלים אבי סלמן, לפרסם התנצלות בגין פרסום פוסט בפייסבוק ומחיקתו תוך שבוע, לאחר שהאשים "גורמים מקהילת הלהט"ב" בשריפה שפרצה במטה הבחירות שלו "בשל התנגדותם למצעד הגאווה", בלי שהביא לכך כל הוכחה.
במכתב ששוגר על ידי עו"ד יורם אברהמי, אויים סלמן בהגשת תביעת דיבה ותלונה פלילית על לשון. בטענה כי הפרסום מהווה עבירה על חוק איסור לשון הרע ומאפשר לנקוט בהליך פלילי על ידי הגשת קובלנה פלילית בגין פרסום שקרי ודברי בלע.
"סלמן, הומופוב מושבע ואכול שנאה חולנית והיחיד מבין המועמדים לעיריית ירושלים שהגיע להפגנת הנגד למצעד הגאווה ולזכויות הלהט"ב, משתמש בשריפה שפרצה, לטענתו, במטה שלו כדי להכפיש ולהעליל על הקהילה הגאה כולה, בלא בדל של הוכחה", אומר איל לוריא-פרדס, מתמודד ברשימת מרצ למועצת העיר ירושלים וממובילי מאבקי הקהילה הגאה בירושלים.

לדבריו, "הפוסט שפרסם לוריא מזכיר עלילות דם נגד יהודים בימי הביניים ומהווה הסתה ולשון הרע כאחד, ואם הוא לא יתנצל אנחנו נפתח נגדו בהליכים משפטיים ופליליים קשים".
עוד נטען במכתב האזהרה כי "הפוסט שפרסמת נועד לליבוי השנאה וההסתה כנגד קהילת הלהט"ב נולד בצורה צינית ומחושבת לשם השגת הון פוליטי", וכי "כל כולו הינו עלילת שווא מתוך שנאה ורצון להפיק רווח פוליטי בצורה נלוזה על ידי האשמת שווא שאין בצידה ולו אבק ראיה כנגד קהילת הלהט"ב המהווה מושא לשנאתך היוקדת".

על כן, "ניתנת לך בזאת הזדמנות לכפר על מעשיך אלה ולפרסם התנצלות בגין פרסום הפוסט ומחיקתו. אי היענות תוך שבעה ימים מיום משלוח מכתבי זה תביא לנקיטת מלוא ההליכים המשפטיים כנגדך הן בפן האזרחי והן בפן האישי עד למיצוי הדין".

מה דעתך בנושא?
6 תגובות
2 דיונים
ישורון
יש לו מלוא הזכות לחשוד. גם הלהטבי"ם כל מי שמתנגד להם הופך לנסתה ולסכנה לחייהם.
20:36 12.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמחה
עצוב
14:43 13.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רחל
מר"צ כרגיל מעבדים שפיות. ...
19:29 12.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רוה
השמאל מנסה תמיד לסתום פיות באמצעות תביעות משפטיות כלכך שמאל קיצוני
18:24 12.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
יאללה בבונים קדימה!
09:04 13.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
יש כאלה שלא סיימו 8 שנות לימוד וצריכים שיחשבו בשבילם... מישהו אמר ימין??
09:06 13.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר