ארוחת בוקר טראנס-אטלנטית|ביקורת מסעדות

מבין עשרות המסעדות במתחם הבילוי סובב "יכין סנטר" בפתח תקווה, "בוקריה" בולטת לטובה. ראשית בקונספט, המתמקד בארוחות בוקר של מטבחים גאוגרפיים שונים ושנית ברמת הביצוע, שעומדת בסטנדרטים גבוהים ביותר

ארוחת בוקר טראנס אטלנטית|ביקורת מסעדות
  (צילום: גולן בן עמי/ סרוגים )

מייד כשנכנסנו, חיכו לנו על השולחן שני תפריטים. קטן וגדול. התפריט הגדול, תפריט ה"אוכל", כולל כמעט כל מה שאינו מתוק: שתייה, מנות ראשונות, סלטים, פסטות, ארוחות בוקר (ה-main event, נגיע לכך בהמשך).

התפריט הקטן, מעוצב בצורת ספרון קטן, וכולל קינוחים ומשקאות בלנדר מיוחדים, או בלשוני: תפריט החלומות". כמובן שלא הצלחתי להתאפק והתחלתי לדפדף בתפריט הקינוחים, המכיל תמונות המתארות כל מנה או משקה. המראה הוא מדהים. העיון בו הפך לפסטיבל של קלוריות חסרות ערך תזונתי, המפזזות מול עיני ומגרות את חוש הטעם והדמיון.

קאט. שנתיים אחורה. מיטל ואני בברצלונה. מתרשמים מה'סגרדה פמיליה', עושים פני אניני טעם אומנותי מיצירות גאודי, נטרפים למחצה (אני החצי הנטרף) בקאמפ נואו ומגרים את חוש הטעם והריח בשוק הצבעוני "לה בוקריה" שברמבלה.

אותה "לה בוקריה" שמהווה השראה לשם ולעיצוב המסעדה בה ביקרנו השבוע.

שנתיים אחרי, מיטל ואני ממשיכים במלאכת גירוי החושים ב"בוׂקֵרִיה", הפעם לא בברצלונה, אלא במתחם הבילוי ברמת סיב, פתח תקווה.

רול שוקולד אגוזי לוז

בוקריה, בה ביקרנו השבוע, היא בראש ובראשונה משחק מילים מוצלח (בוקר ושוק לה בוקריה) המשקף שני מאפיינים של המסעדה.

הראשון, המראה והעיצוב הצבעוניים של המסעדה, הכוללים בין היתר שולחנות דמויי דוכני שוק עליהם אפשר לסעוד, ומוסיקה עכשווית הממלאת את המתחם ומשרה אווירה כיפית.

בעת שאנחנו סעדנו במסעדה, באחד מערבי השבוע, היא הייתה מלאה כמעט עד אפס מקום.השני, הגשת ארוחות בוקר. תחום ההתמחות של המסעדה, והארוחה שאנחנו, הישראלים, כ"כ אוהבים.

לה בופהיה

רמת סיב (או "יכין סנטר" בלשון העם), היא כבר מזמן מתחם בילוי מפלצתי שמאכלס עשרות מסעדות ובתי קפה. בתוכה כאמור נמצאת בוקריה. התפריט עשיר, וליבו – מגוון ארוחות בוקר מיוחדות שמוגשות במשך כל היום.

נקודה ראויה לציון – אם התרגלנו לכך שמסעדה מבססת את כל התפריט שלה על מטבח גאוגרפי מסוים, אז בוקריה מנפצת את ההרגל, ומבססת את התפריט על ארוחה מרכזית אחת, כשהשראה למנות השונות מגיעה ממטבחים שונים.

כך, קרוק מאדאם וקרואסון סלמון מהמטבח הצרפתי, בוקר-יה מהמטבח הישראלי, קלצונה מהמטבח האיטלקי, אגס בנדיקט והום-פרייז מהאמריקאי, וכן מגוון שקשוקות ממטבחים שונים.

שקשוקה איטלקית

קונספט פשוט נהדר לחובב ארוחות בוקר כמוני. אכלתי חמש מנות, ויצאתי בתחושה שלא הספקתי כלום.אז מה עוד אנחנו אוהבים חוץ מארוחות בוקר? כשהן באות בצורת בופה. אז ב"בוקריה" ניתן ליהנות מבופה של ארוחת בוקר לאורך רוב היום, עד השעה 16:00.

ארוחת בוקר טראנס אטלנטית

התחלנו עם המוכר והטוב, באדפטציה קלה, שקשוקה איטלקית (54 ש"ח).לצד לחם טרי וריחני וסלט מלפפון ועגבנייה, הגיעה מחבת לוהטת של שקשוקה מוצלחת.

נקודות ראויות לציון – השקשוקה הייתה עשויה מעגבניות אמיתיות וטריות ולא רק מרסק הנהוג במסעדות היום, וכן הכילה חתיכות נדיבות של גבינת מוצרלה שהיוו את הצד האיטלקי של המנה, ושידרגו אותה מאוד.

המשכנו מכאן ל'קרוק מאדאם' (56 ש"ח). הגרסה הכשרה למנה הצרפתית היא חגיגה של טעמים וכולסטרול, אבל לגמרי שווה את הנזיפה הצפויה בביקור הבא לבדיקת דם אצל הרופא.

לחם קסטן (מלבני, מושלם לכריכים), שעובר קלייה בביצים, חמאה וחלב, עם קונפי שום. על הלחם מפוזר בנדיבות רוטב בשמל כשאת כל הטוב הזה מכסה ביצת עין נאה למחצה.אל תחשבו על הדיאטה. חשבו על הלב.

קחו 'קרוק מאדאם'.ניוקילסיום החלק שאינו קינוח בארוחה בחרנו בשילוב של שני מרכיבים שאנחנו מאוד אוהבים –ניוקי, וערמונים (59 ש"ח). ניוקי עבודת יד, בשלושה צבעים. את הניוקי עוטף ציר של חמאה וערמונים בנגיעות שמנת. הניוקי עצמו היה נהדר ממש, והציר שעוטף אותו היה עשיר מחד, אבל לא כבד מאידך. שיחקו אותה 'בוקריה'.

מחר דיאטה

השלמנו שמ'בוקריה' לא נצא רזים יותר, ובהינתן דלת במידות סטנדרטיות, נקווה שנצא בכלל. קראנצ' כמתואר לעיל, תפריט הקינוחים שווה ביקור בפני עצמו ב'בוקריה'.

בחוסר אונים בו שרינו, ביקשנו מהמלצרית להחליט עבורנו איזה קינוח לקחת. בחרנו שניים. הראשון, קראנצ' מגנום בננה (48 ש"ח). מדובר בקינוח לפנתאון, המהווה משחק של מרקמים וטכניקות שראויים להערכה בפני עצמן. שכבה ראשונה של פנקייק אוורירי ונימוח המהווה בסיס למעין קראמבל לוטוס קראנצ'י ביותר. על אלה הופיעה בננה מקורמלת וחמה שסחבה על כתפיה דואט מיני מגנום.

משחק של קור וחום, קראנצ' ונימוחות. מתוק לאללה, טעים עוד יותר. מנת חובה בכל ביקור במסעדה.רול שוקולדאת הקראנצ' קינחנו ברול שוקולד. מהמנה הקודמת יצאתי בקרייב לקצת בצק.

רול השוקולד עונה בדיוק על זה – בצק עבה ושרוף קלות בתנור אבן המכיל בתוכו שוקולד אגוזי לוז, בליווי גלידה. בצק נהדר, ולא להאמין שאני כותב את זה, אבל עוד קצת שוקולד, והמנה הייתה מושלמת.

להערות והמלצות על מסעדות: golan3873@gmail.com

=======================================================

בוקריה, יצחק רבין 17, פתח תקווה

מתאים ל: #דייט #משפחה  #חברים

מחיר:★ ★ ★ ★ ★
אוכל:✰★ ★ ★ ★
שירות:★ ★ ★ ★ ★
אווירה:✰ ★ ★ ★ ★

כשר חלבי חתם סופר, רבנות פתח תקווה

03-744-4760

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע