12 שנים אחרי מותו במלחמת לבנון השנייה, תמונתו של סא"ל עמנואל מורנו הי"ד עדיין אסורה לפרסום מפאת רגישות התפקידים אותם מילא בסיירת מטכ"ל. עם זאת, היום (ראשון) באזכרה שנערכה ליד קברו נשמע קולו של מורנו בהקלטה של דברים שנשא לפני 13 שנים בטקס קבלת הדרגה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
את הדברים המרגשים אמר מורנו בטקס קבלת הדרגה, שם בדרך כלל לא נהוג לדבר, אבל הוא ביקש לדבר באופן חריג מול צמרת צה"ל, ראש אמ"ן ומפקד היחידה. "עומדים אנו בתפר בין סיומה של שנה ותחילתה של שנה חדשה הבאה עלינו לטובה. חיתום וסיכום של שנה הוא לא רק תיאור תמציתי של רצף אירועים שהתחוללו, אלא נקודת מוצא לקראת השנה המתחדשת. השנה החולפת הייתה רצופה באירועים ומשברים, אשר איימו על אחדות העם ושלמותו", התייחס מורנו לאירועי התקופה.
הוא המשיך ואמר: "קיימות שלוש דרכי תגובה מול משבר: האחת, לשקוע במצולות הייאוש והדכדוך, זו אינה דרכנו כלל ועיקר, ולא נאריך בה. הדרכים האחרות מבטאות אופטימיות, אך האחת משובחת מן השנייה. הראשונה מביטה אל עבר האור שאחרי החושך, הטוב שמעבר לרע, ומתעלמת מעצם קיום הרע. זו הדרך הקרויה בפי העם 'לראות את חצי הכוס המלאה'".
מורנו הוסיף: "אך יש דרך טובה ממנה, וזוהי דרכו של רבי עקיבא: שימוש ברע כמנוף להתחזקות. כידוע, כאשר אדם נמצא בקושי ובמשבר הוא מגלה כוחות נפש שאילולא המשבר לא היו באים לידי ביטוי, בדומה לחייל שעובר מסלול קשה ומייגע. ניתן לומר שלמרות ובעצם בזכות אותם קשיים, הוא יוצא חייל מחושל וטוב יותר. ניתן אפוא לסכם ולומר שבדרך האופטימיות הראשונה נשארים חזקים, בעוד שבדרכו של רבי עקיבא יוצאים מחוזקים. בעומדנו בפתח שנה חדשה, מי ייתן ונדע לאמץ הסתכלות זו על המציאות, גם בחיי היום יום הפרטיים וכן בחיי האומה. הסתכלות שהופכת משבר למבשר. בתקווה שממשברים אלו נצא מאוחדים ומחוזקים מול האתגרים העומדים לפנינו".
מורנו סיים את דבריו והודה לראש אמ"ן ולמפקד היחידה שנמצאים במקום, והוסיף: "תודה במיוחד להוריי שליוו ותמכו בי לאורך השנים, ואחרונה חביבה, אשתי, החצי השני שלי, שתומכת ואוהבת ללא גבול. תודה על הכל. שנה טובה לכולם".
מה דעתך בנושא?
9 תגובות
0 דיונים
יהוגע
מרגש..תודה על הדברים המחזקים. האיש והאגדה..
00:44 29.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הלוי
איש גיבור חיל ואיש צדיק ומדהים!!! "יחידה" 79 מצדיע! יהי זכרך ברוך
14:11 12.11.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מעין
גיבור ישראל יהי זכרו ברוך
09:58 09.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסף, ירושלים
ומחזקים מאוד. איש גדול היה.
00:12 07.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
למשפחת מורנו היקרה:
זה נקרא 'ניקוי רעשים' יש שם רעש של מזגן שניתן להסיר אותו. וככה תתקבל הקלטה טובה יותר.
21:28 06.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלי גרטלר
עמנואל העה בן בית בביתינו יחד עם עזרא אשר הי"ד עמיחי ראובן ובני מני שעבדלו לחיים. הכרתי אותו היטב.חבל על" דאבדין ולא" משתכחין" יהי זכרם ברוך.
21:04 06.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי
של שרה נתניהו למשפחת גולדין. הדברים פורסמו בכל האתרים ואל אושרו בראיון רדי על ידי שמחה גולדין
20:26 06.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תמר
צדיק אמיתי !!!! בטוח שאתה נח בגן עדן עים כל הצדיקים האמיתיים חבל על לכתיך ועוד רבים כמוך איש יקר יהי זיכרך ברוך אמן . ת.נ.צ.ב.ח. אמן...
צדיק אמיתי !!!! בטוח שאתה נח בגן עדן עים כל הצדיקים האמיתיים חבל על לכתיך ועוד רבים כמוך איש יקר יהי זיכרך ברוך אמן . ת.נ.צ.ב.ח. אמן .
המשך 20:12 06.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוני
מוסיף ומחזק על מה שכבר סופר. גיבור ישראל גם בערכים וגם בגבורה.
20:05 06.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר