השר נפתלי בנט ויו"ר הבית היהודי מגנה היום (שני) בחריפות את הקמפיין שהציג את המועמדים לראשות עיריית ירושלים כחרדים שתלטנים, תחת הכותרת "הבית היהודי תעצור את השפעת החרדים בירושלים"
בהודעה חריפה הוא כתב, "הבית היהודי מגנה בתוקף את הקמפיין שפורסם הבוקר ע״י סניף המפלגה בבחירות המוניציפאליות בירושלים".

והוסיף כי הקמפיין לא נעשה על דעת ההנהגה הארצית של המפלגה, ולא מייצג את עמדתה כלפי הציבור החרדי. לדבריו, "לא זו דרכנו. אנו מאמינים בחיבור והידברות בין החלקים השונים בחברה הישראלית, ולא בהגדלת הקיטוב".
קמפיין כואב ומביש
חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' תקף אף הוא בחריפות את הקמפיין ואמר: "קמפיין כואב ומביש שפורסם הבוקר מטעמינו בבחירות המוניציפליות בירושלים נעשה שלא על דעתנו ואנחנו מתנערים ממנו באופן מוחלט ודורשים את גניזתו. אני מבקש להתנצל באופן אישי מכל מי שנפגע".
עוד הוסיף הח"כ: "נתחקר ונוודא שבע"ה טעויות כאלו חמורות לא יישנו". בסוף דבריו הודה סמוטריץ' למי שהסב את תשומת ליבו לקמפיין.

בקמפיין מוצגים המועמדים המובילים לראשות העיר- זאב אלקין, משה ליאון ועופר ברקוביץ'- כשמגבעות ופיאות מוצמדות לראשיהם. תחת האזהרה, כי ירושלים עלולה להפוך לבני ברק.
עם העלאת הקמפיין נמסר מהבית היהודי בירושלים כי "אין לנו דבר וחצי דבר נגד החרדים אך מציאות החיים מוכיחה שהפיכת ירושלים ליותר ויותר חרדית, מרחיקה ממנה את הציבור הציוני והחילוני". עוד נמסר כי "'לא נתחלקה לירושלים לשבטים' אמרו חז"ל בדיוק מפני החשש שבירת ישראל תהפוך לנחלת שבט אחד בלבד".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
הרב שבתי סבתו
יישר כוח למנהיגי הבית היהודי שמיהרו לגנות בחריפות את הקמפיין המביש הזה המעורר שנאה ופילוג ויש להדיח מיידית את היוזם. פעולה זו תוכיח ותראה את פניו המאירות של הבית היהודי.
10:28 06.08.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר