בכיר בצלב האדום: מד"א התחייב לא לפעול ביהודה ושומרון - סרוגים

בכיר בצלב האדום: מד"א התחייב לא לפעול ביהודה ושומרון

פר סטנבק אמר כי "כחלק מההסכם שנחתם עם הצלב והסהר האדומים נקבע מפורשות שמד"א לא תפעל בשטחים הכבושים". בתגובה אמר יו"ר מועצת יש"ע דני דיין: יש לבטל את חוק מד"א

אבי בר חיים, חדשות סרוגים
בכיר בצלב האדום: מד"א התחייב לא לפעול ביהודה ושומרון
  פלאש90 צילום אילוסטרציה למצולמים אין קשר לכתבה

בכיר הצלב האדום, פר סטנבק, אמר היום בראיון לגלי צה"ל כי מד"א התחייב בהסכם שחתם עם ארגונו לא לפעול יותר ביהודה ושומרון.  הבכיר הוסיף כי זו גם הסיבה לכך שמד"א הוריד את סמלו מהאמבולנסים הפועלים ביו"ש והכפיף אותם למועצות האזוריות והמקומיות ולא לארגון עצמו.

סטנבק בעברו שר החוץ של פינלנד הסביר כי ההחלטה התקבלה בעקבות הסכם עליו חתמו במגן דוד אדום מול ארגון הסהר האדום. "ההסכם בין הסהר האדום הפלסטיני לבין מגן-דוד אדום סלל את דרכו של הארגון לתנועת הצלב האדום הבינלאומי ובמקביל חייב אותה לפעול בהתאם לכללים של התנועה לרבות בכל הנוגע לעניינים הטריטוריאליים – מה שאומר שאמבולנסים של מד"א אינם יכולים לפעול בשטחים הכבושים" אמר.

בעקבות הדברים עלה לשידור יו"ר מועצת יש"ע דני דיין וקרא לארגון לבטל את ההסכם עם הסהר האדום. דיין הוסיף כי "אם מד"א לא יבטל את ההסכם על המדינה לבטל את חוק מד"א ולאפשר לארגונים אחרים לתת גם שרותי חירום באופן לאומי. אני בטוח שיש ארגונים אחרים שישמחו להעניק שירותים חייוניים אלו למתיישבים" קבע דיין.

יו"ר מועצת יש"ע קבע עוד כי ההסכם אוסר על מד"א לפעול בירושלים המזרחית כולל בכותל המערבי. "על פי ההסכם אמבולנסים של מד"א לא יוכלו לפעול ברחבת הכותל" אמר.

כזכור בעקבות הדיווחים על ההסכם קראו ביו"ש להטלת חרם על מד"א הכולל הפסקת ההתנדבות בארגון והימנעות מתרומות דם אליו. בהקשר לכך קרא חבר הכנסת פרופ' אריה אלדד להפסיק לתרום כספים למד"א ולתרום לארגוני הצלה אחרים או ישירות לבנקי הדם של בתי החולים בישראל.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
LIVE

עכשיו בשידור חי i24: נתניהו בוושינגטון; עסקת חטופים על הפרק

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
מדא ממשיכה לפעול ביהודה ושומרון וכולם רואים זאת!
אבי | 04-01-2012 16:47
תחנות מד"א ממשיכות לפעול ביו"ש מאז שנחתם ההסכם עם הצלב האדום, לא הפסיקה לרגע לפעול שם ולא מעלה על דעתה להפסיק וכולם רואים זאת. יש תחנות של מדא בשטחי יו"ש והמוני פעילים שם.