מתכון לשפרדס פאי

מסתבר שהשילוב בין בשר לתפוחי אדמה הולך מדהים גם כמנה אחת, אין פלא שפאי שפרדס המשלבת בין השניים היא גם לא במקרה המנה הכי פופלרית באנגליה ובאירלנד.

מצרכים:

680 גרם בשר בקר טחון
1 בצל, חתוך לקוביות
2 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
170 גרם (בערך כוס) אפונה/ שעועית ירוקה קפואה
2 שיני שום, כתושות
1 כף רסק עגבניות
1/4 כפית תימין טרי קצוץ או מיובש
1/2 כפית פפריקה
3/4-1 כוס ציר עוף / מים + מעט אבקת מרק
קורט צ'ילי גרוס
מלח ופלפל שחור
לפירה:
3 תפוחי אדמה גדולים בקליפה אדמדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
שן שום, כתושה
גבעול תימין טרי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
30 גרם מרגרינה

אופן ההכנה:

1. מחממים היטב מחבת על אש בינונית עד גבוהה ומוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים במשך 3-4 דקות עד שהבשר מתחיל להשחים.

2. מוסיפים את הבצל, הסלרי, והגזר, מתבלים במלח, פלפל, תימין, וצ'ילי גרוס ומבשלים במשך 2 דקות עד שהבשר משחים לגמרי והירקות מתחילים להתרכך. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את השום ומבשלים במשך 45 שניות נוספות, עד שהוא מעלה ריח, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול, במידת הצורך.

3. מוסיפים את האפונה/השעועית יחד עם-1/4 כוס מציר העוף ומערבבים. מנמיכים את הלהבה, וכל 5 דקות מוסיפים 1/4 כוס נוסף מהציר. מבשלים על חום נמוך ומערבבים לעתים קרובות, עד שהבשר והירקות רכים מאוד.

'חורשים' עם מזלג את הפירה (צילום: vodkaandbiscuits)

4. במקביל לבישול הבשר והירקות, מרתיחים את תפוחי האדמה עם מלח בסיר גדול ומכסים במים קרים. מבשלים על אש גבוהה במשך 12-10 דקות, עד שניתן לנעוץ מזלג בתפוחי האדמה בקלות. מסננים מנוזלים ומשאירים את תפוחי האדמה בסיר.

5. בסיר רוטב קטן, ממסים את המרגרינה יחד עם השום והתימין עד לקבלת רוטב אחיד וחם. לאחר הבישול מסירים את ענף התימין מהרוטב

6. מרסקים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים עד לאיחוד

רגע האיחוד:
7. מעבירים את תערובת הבשר והירקות לתבנית אפייה עגולה בקוטר 30 ס"מ או לתבנית מרובעת בגודל 23X23 ס"מ, מניחים מעל את הפירה בשכבה אחידה ובעזרת מזלג "חורשים" את פני הפירה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות, ובסוף האפייה מעבירים את התנור למצב גריל וצולים במשך 5 דקות להשחמה קלה תפוחי האדמה.

בתאבון ושבת שלום!

=====

מקור