כינור בכיכר: הלא לכל שירייך אני כינור| ביקורת מסעדות
זה התחיל ברגל ימין- בלב אחת מפינות הקסם הכי יפות בירושלים, כיכר המוסיקה, מצאנו את "כינור בכיכר" –מסעדת עילית יפהפייה ואלגנטית המנגנת שיר קולינרי שהותיר בנו חותם עז
הימים הם ימי תום מונדיאל רוסיה 2018, ונדרש איפוא למלא את הזמן הפנוי שנותר עכשיו, ואת התהום שנפערה בלב. וברוח המדינה הזוכה, חיפשנו מסעדת שף איכותית, ששואבת השראה מהמטבח הצרפתי, ואשר ממוקמת בלוקיישן בעל ניחוח אירופי זר.
על כל הפרמטרים האלו עונה מסעדת "כינור בכיכר", מסעדה עילית הממוקמת בלב כיכר המוסיקה בשכונת נחלת שבעה בירושלים.
מלכת היופי של ירושלים
בשנים האחרונות כיכר המוסיקה עברה שיפוץ, והיום מדובר בפינת חמד אמיתית, המזכירה פיאצה איטלקית: מזרקה רחבת ידיים שבליבה נבל גדול, כיסאות ושולחנות מרובעים הפרושים בשטח הכיכר, ואשר משתייכים למסעדות השונות הממוקמות באזור.
בקצה הכיכר במה הקטנה, המארחת הופעות של הרכבים מקומיים. מלמעלה, משגיחות על הכיכר עשרות מטריות בצבעים מגוונים. ואכן, הכניסה לכיכר נדמתה בעינינו לביקור באירופה. השלווה, הריח. הצרפתית והאנגלית המשמשות בערבוביה. פשוט קסום.
"כינור בכיכר" היא למעשה הפנינה של הכיכר. הספות היוקרתיות, ריצוף הפרקט המהודר, שילוב הצבעים ותמונות הכינורות המעטרים את המסעדה תואמים ומעצימים את האווירה בכיכר, כמו כפפה ליד.
גם יפה גם אופה
"כינור", אחת המסעדות הטובות בירושלים, נמצאת ברף העליון של סקאלת המסעדות. אך עם זאת, אין צורך לחכות לחתונת כסף כדי לבוא לבקר בה.
הישיבה בה נעימה ולא מתנשאת. אז באופן די ברור את מבחן האווירה והנראות "כינור" צולחת בענק. עכשיו נותר לבדוק את מצב מבחן הטעם.
כיאה למסעדה השואבת השראה מהמטבח הצרפתי, "כינור" מתאפיינת במנות מהשילוש הקדוש – מנות גריל מבשרים מובחרים, דגים טריים ומוקפדים, ומגוון סלטים רעננים.
פתחנו תפריטים. אמנם העיניים גדולות אך קיבה יש אחת. הזמנו שתי מנות ראשונות – ספייר ריבס טלה (69 ש"ח) וקבב דגים (56 ש"ח).
צלעות הטלה הן מנה לא פחות ממדהימה, ואולי אחת המנות הטובות שיצא לי לטעום מאז ומעולם. אבל נתחיל מההתחלה. על צלחת דמויית שיש, מופיעים שלושה צבעים דומיננטים – ירוק מרווה, כתום ואדום-חום ברביקיו. המנה, יפהפיה למראה, נראית כאילו יד אדם לא מעורבת בתהליך יצירתה.
על בסיס קרם שורשים עדין, מונחות ארבע צלעות טלה, כשלצידן פלחי תפוז מתקתק ושיני שום מבושלות.
על אף המעמד היוקרתי, אין ספק שהדרך הנכונה לאכול את הצלעות היא בידיים. הצלעות עתירות השומן ינקו את טעמי הברביקיו באופן מושלם. הבשר רך, מתפרק בקלות מהעצם וטעמו משגע. בדרך כלל מתלווה למזמיני מנת הצלעות אזהרה שהמנה עתירת שומן. המלצתי היא – לימדו לאהוב שומן דרך המנה הזאת. שאפו.
בקדירה עמוקה ועתירת צבעים מוגשת מנת קבב הדגים. קצת על התפאורה – תבשיל סלקים, עלי תיבול ופקאן עוטפים בחמימות שלוש קציצות דג, אשר מונחות בתוך כלי טורקיז אובלי בעל דפנות עבות.
גם כאן, מדובר ביצירת אומנות ויזואלית. מהפריפריה למרכז – הסלקים מבושלים כך שאינם רכים מדי, והפקאן מוסיף מימד של קראנצ'יות קלה. והקבבים? שילוב נהדר של רוך ואגרסיביות. טעמי הדג (שילוב של דניס ומוסר) עדינים, והצריבה מוסיפה קילר אינסטינקט לכל התבשיל הזה.
מלך הג'ונגל
חומה רחבה של גראטן יחד עם שני צריחי בצלי שאלוט מגנים על המלך בטירתו – נתח יפיפה של פילה בקר (178 ש"ח).
בבישול, ואחר כך בצריבה, הפילה הגיע ברמת הכנה נהדרת. שלא כמו הסו-ויד המהונדס מדי, זכינו למגוון של רמות הכנה – הלב היה נימוח וכמעט רירי, והחלק החיצון צרוב מספיק כך שעובר את מבחן האישה ההרה.
תיבול עדין של יין אדום מעצים את הטעמים הטבעיים הנהדרים של הפילה, וגם שכבות ההגנה של הבצלצלים, ובעיקר הגראטן מוסיפים לפילה, וכולם יחד יוצרים מנה מעולה, מדויקת וטעימה.
רוטב בורדולז וראגו פטריות מעטרים שוק טלה מפורק שעומד לחלוטין בפני עצמו (142 ש"ח). השוק נימוח ומאמץ בחדווה את גווני היין האדום. כל ביס בחתיכות הטלה המפורקות מלא עסיסיות וטעים מאוד.
"כינור" שמה על נס את המטבח המסורתי, ומצטיינת בו. לפתע בסוף, בעת הגשת הקינוח, מופיע הילד השובב שמחזיק את הכינור, ומנגן איתו פופ.
טארט הלימון (49 ש"ח) הוא הכל חוץ ממסורתי – בתוך כוס זכוכית עמוקה שוכנת תערובת של קרם לימון טרי וחמצמץ, עם סבלה (מעין ביסקוויט צרפתי), וגרניטת אוכמניות. הגשה מיוחדת ומקורית וטעם קליל וטרופי.
להערות והמלצות על מסעדות: golan3873@gmail.com
=======================================================
כינור בכיכר, מעבר בית הכנסת 8, ירושלים
מתאים ל: #דייט #אירוע #חברים
מחיר:✰ ★ ★ ★ ★
אוכל:★★ ★ ★ ★
שירות:★ ★ ★ ★ ★
אווירה:✰ ★ ★ ★ ★
כשר חלבי, רבנות ירושלים03-901-8070
כשר בשרי, רבנות ירושלים
02-994-4902