לאחר נפילת האבן היום (שני) ברחבת 'עזרת ישראל' של הקהילות הרפורמיות בכותל המערבי, נסגר המקום למבקרים, זאת לאחר לאחר התייעצויות וכדי למנוע סכנה.
ראש העיר ירושלים ניר ברקת שהגיע יחד עם מהנדס העיר שלמה אשכול ואנשי המחלקה למבנים מסוכנים, החליטו להוציא צו מבנים מסוכנים לאזור והוא גודר ושולט על מנת למנוע כל כניסה אליו עד לטיפול רשות העתיקות במקום.
בימים הקרובים תערוך רשות העתיקות מיפוי של האבנים במטרה לשמר אותן ולהסיר כל סכנה.

ברקת ציין כי "נס גדול קרה הבוקר כאשר האבן במשקל של כ-100 קילו נפלה בסמוך למתפללת בעזרת ישראל ולא פגעה בה". הוא הוסיף, כי בכוונתו לבקש ממשרד ראש הממשלה האחראי על המקום, להרחיב את הבדיקות התקופתיות שנעשות באמצעות רשות העתיקות בכותל המערבי גם לעזרת ישראל ולכל אורך הכותל המערבי וכן גם לכותל הדרומי, בכדי למנוע תהליך התפוררות ולוודא שניתן להתקרב לכותל ללא סיכון.
לאחר השלמת הטיפול התחזוקתי של רשות העתיקות יוסר הצו והרחבה תוחזר לשגרה הנהוגה בה עד כה".
לפנות בוקר, נרשם רגע נדיר ברחבת הכותל המערבי כשאחת מאבני הכותל השתחררה ממקומה ונחתה מגובה רב על הרחבה המעורבת 'עזרת ישראל'. באותה העת נכחה בה רק אישה אחת. לא היו נפגעים
תגובות
כל סוס יודע שמשהו בצד השני דחף את האבן העברתי כעת קדימה ואחורה 20 פעמים ורואים כיצד האבן נדחפת החוצה ולא מתנתקת ממקומה כי היא מוחדרת ממש בפנים על מנת ליפול סתם כך . רואים שהיא גם יושבת היטב בין אחיותיה שמסביב ולא יכול להיות שאבן מן האמצע תתנתק ככה סתם , מילא אבן אחרונה.