ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע היום (שני) כי שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב יגיע בהמשך היום לישראל יחד עם הרמטכ"ל הרוסי ולרי גריסמוב. ביקור הפתע תואם בשיחת טלפון שהתקיימה בין נתניהו ופוטין ביום שישי האחרון, כשהשניים צפויים להיפגש עם נתניהו בלשכתו בירושלים ולדון על המתיחות בצפון בעקבות הלחימה בסוריה.

"היום אפגש עם משלחת מרוסיה, בראשותו של שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב, ואדון עמה בסוגיות אזוריות – ובראשן סוריה" אמר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה. בהמשך דבריו הבהיר כי "ישראל תמשיך לפעול נגד כל ניסיון של איראן וגרורותיה להתבסס בסוריה".

אמש דווח כי לברוב שוחח על נושא הלחימה בסוריה עם מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפאו. השניים דנו בשיתוף פעולה אפשרי בין צבא רוסיה וצבא ארה"ב, שנועד להביא להפסקת הלחימה הממושכת של משטר אסד וכוחות המורדים.

שר החוץ הרוסי אמר בעבר כי הוא מתנגד לנוכחות הכוחות האיראניים באזור הגבול עם ישראל. בראיון לסוכנות הידיעות הרוסית RIA אמר כי "צבא אסד צריך להיות הכוח היחיד בדרום סוריה"- ובכך הגביר את ההערכה כי בנות הברית של אסד פועלות להוצאתה המוחלטת של הכוחות האיראניים משטח המדינה.