הפעם זה רציני? טוויטר מזהירה: "מיליוני חשבונות יימחקו היום" - סרוגים

הפעם זה רציני? טוויטר מזהירה: "מיליוני חשבונות יימחקו היום"

הרשת החברתית הודיעה כי מיליוני חשבונות יימחקו החל מהיום, כחלק מנסיון להילחם בחשבונות מזויפים שנועדו להגדיל את רשימות העוקבים של משתמשים ובמטרה להחזיר את אמון המשתמשים ברשת

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=אוריאל-בארי'>אוריאל בארי</a>, חדשות סרוגים
טוויטר מזהירה: "מיליוני חשבונות יימחקו היום"
  (צילום: שאטרסטוק)

נקיון הבית של טוויטר: הרשת החברתית הפופולארית הודיעה כי תמחק היום (חמישי) עשרות מיליוני חשבונות החשודים כמזויפים, כחלק ממהלך שנועד להחזיר את אמון המשתמשים לרשת בעקבות עליית תופעת ה"פייק ניוז".

בהודעתם טוויטר הכריזו למעשה מלחמה נגד תופעת זיוף עוקבים, הרווחת מאד ברשת החברתית. משתמשים רבים יצרו חשבונות מזויפים בטוויטר, זאת כדי להגדיל את מספר העוקבים שלהם. בכך הם מעבירים לגולשים מראית עין שמדובר במקור מידע פופולארי- דבר שיכול לשמש אותם לקידום עמדות פוליטיות מיזמים עסקיים או קריירה אישית באופן שאינו הוגן. כיום אף קיימים שירותים אוטומטיים, המספקים למשתמשים עוקבים מזוייפים תמורת תשלום.

בטוויטר סירבו לציין מספר מדוייק של חשבונות שייסגרו, אך ציינו שכ-6 אחוז מהחשבונות הקיימים באתר יימחקו. כיום יותר מ-330 מיליון איש משתמשים בטוויטר- כך שמדובר בירידה משמעותית מאד.

זו אינה הפעם הראשונה שבה טוויטר הודיעה כי בכוונתה למחוק חשבונות ברשת, אך עד היום החברה לא פעלה לאחר האזהרות. הפעם נראה שמדובר באיום רציני, כשבטוויטר הודו כי עד כה לא הצליחו ליצור הרתעה ראויה ולעצור את תופעת החשבונות המזויפים.

"האיטיות שלנו בתגובה לבעיה, יחד עם הגישה הפשוטה לחשבונות המזוייפים, פגעו בערך ההשפעה החברתית שמשתמשים לגיטימיים צברו, ועוררו חשדות סביב אלו שהצליחו לצבור במהירות מספר עוקבים גדול" אמר סגן נשיא טוויטר, דל הארווי, בראיון לעיתון "ניו יורק טיימס". "כיום מספר העוקבים הוא לא מדד מדויק של השפעתו של מישהו בפלטפורמה או של השפעתו בעולם. אנחנו רוצים שאנשים יאמינו לזה, ושיהיה מדובר במשתמשים פעילים שעוקבים אחרי חשבונות אחרים".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו