הרבה גבות הורמו כאשר נבחרת רוסיה המארחת את המונדיאל הצליחה להעפיל עד לשלב רבע הגמר. האם כעת נחשף סוד ההצלחה של הרוסים?

על פי הדיווח באתר 'וואלה', תחקיר שפורסם בעיתון הגרמני 'סודויטשה צייטונג' מעלה ממצאים לפיהם שחקני נבחרת רוסיה שאפו גז מסוג אמוניה כדי לשפר את הביצועים שלהם במהלך הטורניר היוקרתי.

ראוי לציין כי מדובר באקט חוקי שכן אמוניה אינה נכללת ברשימת החומרים האסורים ואם אכן שחקני רוסיה שאפו את הגז, הדבר אינו אסור. על פי ההערכות שאיפה של הגז משפרת את זרימת הדם בגוף ומשדרגת את היכולות הפיזיות של השחקנים.

הדיווח בעיתון הגרמני מניח כעת במקום ריאלי את נתונים שפורסמו בימים האחרונים לפיהם חמישה שחקנים של נבחרת רוסיה רצו את המרחק הרב ביותר במהלך המשחקים מבין כל השחקנים שהשתתפו בטורניר.

על פי המדד, מוביל את הרשימה דווקא הקשר רומן זובנין שרץ במהלך משחקי הטורניר מרחק כולל של 39.2 ק"מ. אחריו המתאזרח הברזילאי מריו פרננדס שכיסה מרחק של 34.2 ק"מ. אלכסנדר גולובין רץ מרחק כולל של 34.1 ק"מ, איליה קוטפוב 33 ק"מ ושחקן ההגנה בן ה-39 סרגיי איגנשביץ' שהודיע על פרישה מכדורגל לאחר הטורניר רץ אף הוא מרחק כולל של 33 ק"מ. נתונים אלו מתייחסים לשלב הבתים בלבד. כהוכחה לממצאי התחקיר הציגו בעיתון הגרמני תמונה של איליה קוטפוב בה הוא נראה, כביכול שואף דבר מה לפני עלייה למגרש.

בנבחרת רוסיה לא התרגשו מהפרסום ואף אישרו אותו. רופא הנבחרת אדוארד בזוגלוב התייחס לממצאי התחקיר ואמר: "בספורט העולמי נהוג להשתמש בגז מסוג אמוניה באופן נרחב. הרבה מדינות עושות שימוש בו ומי שמנסה לחפש פה משהו לא חוקי, הרי שהוא פנטזיונר גדול".