כל ארוחה- גלידה: מתכון ללחמניות קונוס שילדים אוהבים

מתכון ללחמניות קונוס, שישכנעו את הילדים בחופש לאכול ויעניקו לכם שלל רעיונות לארוחות מהירות בקלות. אז תכפילו כמויות, מדובר בפטנט גאוני • צפו עכשיו במתכון

צפו: המתכון שיסדר לכם ארוחות לכל החופש
  (צילום: Home cooking adventure)

מתכון ללחמניות קונוס

הילדים מסרבים לאכול בחופש סנדוויצ'ים? קבלו מתכון שיפתור את הבעיה ויהפוך כל ארוחה לגלידה. מתכון ללחמניות קונוס, שישכנעו את הילדים בחופש לאכול ויעניקו לכם שלל רעיונות לארוחות מהירות בקלות. אז תכפילו כמויות, מדובר בפטנט גאוני • צפו עכשיו במתכון

מצרכים:

*המתכון המקורי חלבי, אך ניתן להפוך אותו לפרווה*
4 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 1 כפות סוכר (22 גרם)
1 כף מלח
25 גרם שמרים טריים
1/4 כוס מים חמים
2/3 כוס חלב חם/או מים פושרים
2 ביצים
60 גרם חמאה/או מחמאה
1 ביצה טרופה, להברשה
לקישוט: שומשום/ קצח/ זעתר/ פרג (ניתן לשלב)
ציוד נדרש: 16 דפים בגודל A4, ו-8 ריבועי נייר כסף.

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מוסיפים את הקמח המנופה, הסוכר והמלח ומערבבים. יוצרים גומה, יוצקים לתוכה את המים החמים ואז את השמרים, הביצים, והחלב/מים ומערבבים יחד. מוסיפים את החמאה ולשים עד לקבלת בצק חלק ורך. מכסים את הקערה במגבת נקייה, ומניחים להתפחה של שעה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. במקביל, מכינים 8 קונוסים: לוקחים 2 דפים, יוצרים קונוס ומגלגלים את הקונוס בריבוע נייר כסף (ראו סרטון). מומלץ לנסות גם ליצור קונוסים קטנים יותר אם תרצו כמות גדולה יותר בתבנית אחת

3. מעבדים את הבצק בעזרת כמה אגרופים כדי להוציא את האוויר הכלוא, ומחלקים ל-8 חתיכות שוות. משהים למנוחה של 5 דקות.

4. מגלגלים כל חתיכת בצק לחבל באורך 80 ס"מ, ומלפפים את "חבלי הבצק" סביב הקונוסים. מסדרים בתבנית מרופד בנייר אפייה, ומשהים למנוחה של 20 דקות. בזמן ההמתנה מחממים בינתיים תנור על 200 מעלות

5. לאחר 20 דקות, מברישים כל קונוס בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום או כל תוספת אהובה אחרת אופים ומכניסים לתנור, במשך 16-18 דקות, עד להזהבה-השחמה.

6. מניחים את הקונוסים לצינון מלא על רשת, וממלאים בכל מילוי אהוב- כגון סלטים שונים, ממרחים או כל תוספת אהובה לבחירתכם

בתאבון וחופש שמח!

===============

מקור 

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע
תגובה אחת מיין לפי
1
אזהרה!! אם שמים חמאה או חלב בפת אין לאוכלן
אלקנה | 12-07-2018 22:16
כמבואר בשוע יוד סימן צז סעיף א'. אלא אם כן עושין לפת צורה מיוחדת שהאוכל אותה יתמה עליה ויבוא לשאול אם היא חלבית. ייתכן אולי שעם צורת הקונוס זה מספיק, אבל צריך לברר עם אנשים אם היו רואים צורה שכזו אם היו שואלים דבר זה... לכן קודם כל עדיף לאפותה ללא חמאה וחלב.