מתכון לבייגל אמריקאי

חברתנו ארה"ב חוגגת היום (4 ביולי) עצמאות וכמחווה לכך החלטנו להביא לכם מתכון אמריקאי במיוחד לבייגל, שתשמחו לאמץ גם בשבת הקרובה

מנות: כ-15 לחמניות בייגל

מצרכים:
1 ק"ג קמח לחם
50 גרם שמרים טריים
1/4 כוס סוכר
1 כף אבקת אפייה
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
1/3 2 כוסות מים
לבישול הבייגלס:
1/3 כוס סילאן
3 ליטר מים
לציפוי:
1 ביצה
שומשום לבן ושחור

אופן ההכנה:

1.בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השמרים, המים והסוכר ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, תוך כדי מוסיפים בהדרגה את השמן. הבצק שמתקבל צריך להיות רך ונעים לעבודה, למרות שהוא מעט דביק. (ניתן ללוש גם ביד ללא מיקסר)

2. מכסים את הקערה במגבת או עוטפים בשקית ניילון ומניחים בצד להתפחה במשך 45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מרתיחים בסיר 3 ליטר מים יחד עם הסילאן ומנמיכים ללהבה קטנה ככל הניתן.

4. מחממים את התנור לחום של 210 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

5. מחלקים את הבצק לכ15 חלקים שווים ומגלגלים אותם לכדורים. מניחים את הכדורים על משטח מקומח, נותנים להם מעיכה קלה ובעזרת אצבע אחת, יוצרים חור במרכז הכדור ועם מעגלים סיבוביים מרחיבים את החור.

שימו לב: בזמן האפייה הבייגל תופח ומצמצם את קוטר החור, כך שאין מה לחשוש מחור גדול.

6. חוזרים לנוזל הבישול שאחראי למרקם הקרספי של הבייגל: מגביהים ללהבה בינונית, ובעזרת כף רחבה מורידים למים החמים 2-3 בייגלים, ומבשלים עד שהם צפים (בערך חצי דקה). מוציאים בזהירות לתבנית ומצננים לפני הציפוי.

7. טורפים את הביצה ומברישים את הבייגלים. לשם הגיוון, מפזרים שומשום לבן על חצי מהכמות, ועל הנותרת שומשום שחור. ניתן לפזר מעט מלח, אם רוצים אותם יותר מלוחים.

8. מכניסים לאפייה במשך 15 דקות, עד שהבייגלים זהובים ופריכים.

בתאבון!