איראן מאיימת: נשיא איראן חסן רוחאני הגיע היום (רביעי) לווינה, לקראת פגישתו ביום שישי עם מנהיגי מדינות אירופה בנושא שימור הסכם הגרעין האיראני.
כחלק מביקורו, נפגש עם מנהיגי הקהילה האיראנית באוסטריה, ושוחח עמם על התהליך הדיפלומטי וההתנהלות של איראן מול מדינות המערב. לטענתו, ארה"ב ובנות בריתה מנסות לבודד את איראן בעולם ולהביא לפגיעה באזרחים בעקבות התנגדותה לממשלה המכהנת. "ארה"ב ותומכיה ישלמו ביוקר על רצונה לבודד את איראן" הבטיח. "העם האיראני חזק יותר מבעבר".
עוד טען כי ההחלטה של הנשיא טראמפ לפרוש מהסכם הגרעין היא בלתי חוקית. לטענתו, "לא ארצות הברית ולא כל מדינה אחרת יכולה להרוויח מההחלטה הזו לפרוש. זו הסיבה שמעט מאד מדינות אחרות משתפות פעולה עם התכנית האמריקנית". עוד אמר כי כי ארצו תישאר בהסכם אם יובטחו לה ההטבות המגיעות לה בידי המדיניות האחרות החתומות בהסכם, בהתאם להערכות במדינה בעקבות הפרישה האמריקנית.
"ארה"ב היא לא המעצמה היחידה בעולם" סיכם רוחאני. "איראן מקבלת תמיכה רחבה ממדינות רבות וארגונים בינלאומיים רבים אחרים, ביניהם מועצת הביטחון של האו"ם, האיחוד האירופי, ועוד".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים