יום עבודה לא שגרתי עבר אמש על סלאביק אברמוב, העובד ברכבת ישראל. במהלך עבודת השקיה ברציפי הרכבת נתקל אברמוב במעטפה המכילה יהלומים בשווי 15 אלף דולר, שנפלה שעות לפני כן ליהלומן אנונימי שעשה את דרכו ברכבת מהבורסה אל ביתו.
אברמוב המופתע לא חשב פעמיים ומיד הלך לדווח למנהל התחנה, במטרה להשיב את המעטפה היקרה לבעליה. "נזכרתי בשיחה ששמעתי עוד קודם לכן במשרד מנהל התחנה על אדם שטען שאיבד מעטפה עם יהלומים, ומיהרתי למנהל התחנה להחזיר את השקית" סיפר אברמוב לוואלה! NEWS.

"מעולם לא חשבתי לקחת לעצמי"
במקביל היהלומן שהחליט לחזור לתחנת הרכבת במטרה לנסוע חזרה אל הבורסה ליהלומים ולנסות לשחזר את צעדיו מאז שאיבד את המעטפה, הופתע לשמוע בכריזת הרכבת הודעה לפיה: "נמצאה מעטפה ייחודית ברציף, כל היודע על הפריט המדובר נא לגשת במהרה אל מנהל התחנה".
היהלומן הנרגש מיהר אל משרדו של מנהל התחנה וקיבל לידיו בחזרה את המעטפה יקרת ערך. "הוא התרגש מאוד והודה לי" סיפר אברמוב והוסיף כי בעל האבדה אף הציע לתת לו ל ולמנהל סכום כספי למנהל ולעובד שמצא את המעטפה, כתודה על כך שהשיבו לו אותה" אך מנהל התחנה, משה עדרי סירב בנימוס בטענה שזה "חלק מהשירות של עובדי רכבת ישראל לנוסעיה".
"במסגרת עבודתי אני מוצא אבדות רבות, לעתים יקרות ערך, אך מעולם לא חשבתי לקחת לעצמי", סיפר אברמוב. "יש לי ילדים ונכדים, ואני מנסה להוות עבורם דוגמה אישית. אבדות צריך להחזיר ואסור ליהנות על חשבון סבל של אדם אחר. כסף זה חשוב אבל הרבה יותר חשוב להיות אדם טוב".
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
רונית
יש דברים שיכולים לקרות רק בישראל אשרינו!
20:36 02.07.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יואב
אשריך ישראל.
03:18 29.06.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אש
גם אני אבדתי יהלומים..
22:08 28.06.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר