חברת הכנסת שלי יחימוביץ' (העבודה) התייחסה לכתב האישום שהוגש נגד רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו, במסגרת פרשת המעונות, ושיגרה תגובה מוזרה משהו. יחימוביץ' טענה כי העובדה ששרה נתניהו היא היחידה שהואשמה במסגרת הפרשה הקשורה להזמנה של כמויות אוכל, מעידה על תפיסה שוביניסטית לפיה האישה היא זאת שאמונה על המטבח.

בחשבון הטוויטר שלה כתבה יחימוביץ': "כתב אישום רק נגד שרה נתניהו מקומם וצורם. משקף תפיסה עבשה ושוביניסטית שהמטבח באחריות בלעדית של האשה".

"ראש הממשלה בנימין נתניהו לא אכל בארוחות האלה? אלה לא היו אורחים שלו?", תהתה יו"ר מפלגת 'העבודה לשעבר, והוסיפה כי זה " בדיוק כמו כתבי האישום שספגו נשיהם של ברק וויינשטיין על העסקת עובדת זרה. כאילו את הלכלוך שלהם היא לא ניקתה".

(צילום מסך מתוך טוויטר)

כאמור, מוקדם יותר הגישה פרקליטות מחוז ירושלים כתב אישום נגד רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו ונגד סמנכ"ל מבצעים ונכסים במשרד ראש הממשלה, עזרא סיידוף, בגין עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ומרמה והפרת אמונים. סיידוף עצמו הואשם גם בעבירות זיוף בידי עובד ציבור, שנעשו בקשר למימון הוצאות פרטיות במעונות ראש הממשלה.