אחת ולתמיד: כך תכינו צלי בשר עסיסי לשבת - סרוגים

אחת ולתמיד: כך תכינו צלי בשר עסיסי לשבת

סוף השבוע הגיע וזה בדיוק הזמן למתכון מפנק לתבשיל בשר סמיך ועסיסי, שמתבשל ומשתבח על הכיריים בבישול ארוך שמשחרר טעמים וריחות מדהימים לכבוד שבת

חדשות סרוגים
אחת ולתמיד: כך תכינו צלי בשר עסיסי לשבת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לתבשיל בשר 

סוף השבוע הגיע וזה בדיוק הזמן למתכון מפנק לתבשיל בשר סמיך ועסיסי, שמתבשל ומשתבח על הכיריים בבישול ארוך שמשחרר טעמים וריחות מדהימים לכבוד שבת

מצרכים:

נתח בשר מופשר(מומלץ אסדו או כל נתח אחר המתאים לבישול ארוך)
3 בצלים
5 שיני שום
חבילת פטריות
1/2 כוס יין אדום יבש
6 תפוחי אדמה גדולים
קורט פפריקה
שמן לטיגון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבשר שהופשר מראש, לקוביות בגודל בינוני.

2. קוצצים גס את הבצלים, חוצים לשניים את שיני השום, מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות או לפרוסות.

3. בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים בו את הבצל. לקראת סוף הטיגון, מוסיפים את השום והפטריות.

4.מגביהים את האש, מוסיפים לסיר את קוביות הבשר, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

5. לאחר שהבשר משחים, מוסיפים את היין ומגביהים את הלהבה למקסימום, כדי להביא לרתיחה. לאחר שהנוזלים בסיר מבעבעים, מוסיפים כוס מים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.

6. מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר, ומבשלים במשך שעתיים נוספות על אש נמוכה.

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
לוקחים בשר נחות ומשנים את הטעם עם מגוון ירקות
ישראלי | 20-06-2018 13:34
קודם הורסים את הבשר עם המלחה ואחר כך מנסים שיהיה טעים עםמבחר ירקות ותבלינים. תפוחי אדמה זה אוכל לא בריא.
2
בשר מופשר ?
למה | 24-06-2018 20:09
זאת פשרה? עדיף לא לאכול בשר כלל. שחיטת פרות היא עדיין שחיטה.