חגגתם כבר? יום הפלאפל הבינלאומי הגיע

היום נחגג ברחבי הארץ והעולם יום הפלאפל הבינלאומי, וזה בדיוק הזמן לגלות איך הפכנו אותו למאכל הכי ישראלי? וכיצד אפשר להכין אותו בבית לגמרי לבד- צפו

חגגתם כבר? יום הפלאפל הבינלאומי הגיע

ההצלחה בה זכו הכדורים השחומים והמטוגנים בארץ ובעולם, העניקו לפלאפל יום מיוחד משלו המצוין מידי שנה ב12.6. היוזמה שייכת לארבעה צעירים ישראלים, שהחליטו לפני כ-6 שנים להקדיש יום בינלאומי בו מגדול ועד קטן יאכלו פלאפל להנאתם.

ואיך אפשר לדבר על פלאפל שהפך לאחד המאכלים הכי ישראלים, בלי לדון במקורותיו. צפו:

אין צורך לצאת המזגן, אפשר להכין בקלות פלאפל ביתי, שמתעלה על כל דוכן רחוב- תיהנו!

מתכון לפלאפל ביתי 

מצרכים:
2 כוסות גרגירי חומוס
1 כוס פירורי לחם או לחם יבש וטחון
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
חצי כף סודה לשתיה
תבלינים:
כף מלח
כף כמון
5 שיני שום קצוצות/ כף אבקת שום

אופן ההכנה:
1. משרים חבילת גרגירי החומוס במים במשך לילה שלם עם מכסה. לאחר מכן מסננים את המים. ניתן לזרז את התהליך ולהשתמש במקום בגרגירי חומוס משימורים או מוכנים

2. לתוך מעבד מזון (עדיף מטחנת בשר) מכניסים את גרגירי החומוס ומוסיפים את כוס פירורי הלחם עם התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה עד לקבלת תערובת אחידה שניתן ליצור ממנה כדורים.

3. מוסיפים לתערובת אבקת סודה לשתיה, מערבבים היטב ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל(במידת הצורך) משהים את התערובת בצד למשך חצי שעה.

4. בסיר מחממים שמן עמוק, ובמקביל ובינתיים יוצרים כדורים קטנים. לאחר שהשמן חם ומבעבע זורקים לתוכו את הכדורים עד להשחמה מכל הצדדים

5. מוציאים הכדורים לנייר סופג ולאחר מכן מסדרים אותם בתוך פיתות עם סלט, טחינה ושאר התוספות האהובות

בתאבון ויום פלאפל שמח!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע
תגובה אחת מיין לפי
1
פלאפל
יצחק ביטון | 13-06-2018 14:02
אוכלים פלאפל ? הפלאפל של ביטון הרשמי או לא אוכלים פלאפל כלל חפשו בפייסבוק בתאבון