ארוחה שלמה בפיתה: 2 מתכונים ששווה לאמץ

לא רק פלאפל הולך מעולה בפיתה, מסתבר שיש עוד לא מעט רעיונות טעימים במיוחד שתשמחו לאמץ לארוחה הקרובה. קיבצנו לכם כאן מתכון לעראייס ושווארמה ביתית מעוף שנכנסים לפיתה באופן מושלם

מתכון לעראייס

(צילום: www.olivemagazine.com)

מצרכים:
500 גרם בשר טחון (מומלץ בשר טלה)
4 פיתות
1 בצל קצוץ/מגורד
2 שני שום קצוצות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
50 גרם צנוברים קלויים (לא חובה)
1 כף שמן זית
לתיבול הקציצות: פלפל שחור ומלח לפי טעם, מעט אגוז מוסקט טרי מגורד, 1/2 כפית ראס אל חנות

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים את הבשר הטחון, התבלינים, הצנוברים, הבצל והשום- לשים עד ליצירת תערובת אחידה, מכסים ונותנים לעיסה לשבת יחד במשך חצי שעה.

2. יוצרים קציצות גדולות יחסית, חוצים כל פיתה לחצי וממלאים בנדיבות בקציצה.

3. מורחים כל חצי פיתה במעט שמן זית ומטגנים על מחבת חמה עד לשחמה מ2 הצדדים

4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 7 דקות או עד שהקציצה מקבלת גוון שחום (ניתן גם לוותר על שלב ההשחמה בתנור ולטגן למשך זמן רב יותר את הפיתות)


מתכון לשווארמה עוף ביתית

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
5 פיתות
1.4 ק"ג פרגיות/חזה עוף (גם שאריות עוף משבת ללא עור וללא עצמות- יכולות להתאים)
2 כפיות פפריקה
2 כפיות כמון
1 בצל חתוך לרצועות
1כפית אבקת שום
1 כפית מרק עוף/ תבלין לפרגיות
1 כפית כורכום
1 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 200 מעלות

2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את כל התבלינים. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עד לקבלת משחת ציפוי.

3. פורסים כל נתח לארבעה חלקים ובעזרת מגבת נייר מייבשים את נתחי העופות. לאחר מכן מצפים את העופות ב-1 כף שמן.

4. מוסיפים את נתחי העוף לקערת התבלינים, ומצפים כל נתח עוף במרינדה באופן שווה מכל הצדדים. מכסים היטב את הקערה בניילון נצמד, ומעבירים למקרר לפחות לחצי שעה

5. מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה ומצננים

6. מסדרים את העופות בתבנית מרופדת בנייר אפייה – שומרים על רווחים בין הנתחים, מוסיפים את הבצל המטוגן ומכניסים לתנור למשך 10 דקות או עד שהעופות שחומים וצלויים ומוציאים.

7. לאחר שהעופות מצטננים מעט, פורסים כל נתח לפרוסות דקות ככל הניתן, ומסדרים אותן בחזרה בתבנית ואופים במשך 7-5 דקות נוספות או עד שקצוות העופות מקבלים גוון שחום יפה ומוציאים.

8. רגע האיחוד: מסדרים בפיתה עם חומוס את רצועות העוף ומוסיפים תוספות אהובות כגון: חמוצים, סלט, בצל מטוגן וכו'

בתאבון!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו