שבת בשלושה צבעים: מתכון לעוגת טריקולד

למה להסתפק בעוגה פשוטה, כשאפשר להכין בקלות עוגת טריקולד עם שלוש שכבות מפנקות של בראוניז, מוס שוקולד וקצפת. עוגה קרה ומתוקה לשבת, שעובדת מעולה גם בגרסה הפרווה

שבת בשלושה צבעים: מתכון לעוגת טריקולד
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת טריקולד

למה להסתפק בעוגה פשוטה, כשאפשר להכין בקלות עוגת טריקולד עם שלוש שכבות מפנקות של בראוניז, מוס שוקולד וקצפת. עוגה קרה ומתוקה לשבת, שעובדת מעולה גם בגרסה הפרווה

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר משובח
100 גרם מרגרינה
1/4 כוס יין אדום יבש/מתוק
6 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 מיכל ריצ'
2 כפות פודינג
1 כפית קפה

אופן ההכנה:

1.מחממים את התנור על חום של 180 מעלות.

2. ממיסים בסיר את המרגרינה, השוקולד, הקפה והיין לנוזל אחד. טיפ: פרסו את המרגרינה והשוקולד לריבועים, כדי שימסו מהר יותר. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

3. מפרידים בזהירות את הביצים לשתי צלוחיות נפרדות, ומקציפים את החלבונים עם הסוכר.

4. מערבבים את החלמונים עם תערובת השוקולד ומקפלים אותה בעדינות לקציפת הביצים.

5. יוצקים חצי מבלילת השוקולד לתבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות.

6. לאחר האפייה, ממתינים ששכבת הבראוניז תצטנן מעט ויוצקים מעל החצי האפוי את החצי השני של בלילת השוקולד (שלא נאפה) ומכניסים להקפאה.

7. מקציפים את הריצ' והפודינג לקצפת יציבה, ולאחר ששכבת המוס קפאה, מצפים בקצפת מעל ומחזירים שוב למקפיא. ניתן לקשט בשוקולד מומס ופטל/ דובדבנים טריים

טיפ: יש להוציא את העוגה מהמקפיא רק מספר דקות לפני ההגשה, כדי שתפשיר מעט וכך יהיה ניתן לפרוס ממנה בקלות.

שבת שלום!

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע