מתקתקים ארוחת שבת: מתכון מהיר לדג טרי
אוהבים דגים טריים? זה המתכון שתשמחו מאוד לאמץ בשבת הקרובה. דג לברק שלם בתנור עם שומר ולימון שאפשר לתקתק תוך 20 דקות ואפילו פחות
מתכון לדג לברק שלם
אוהבים דגים טריים? זה המתכון שתשמחו מאוד לאמץ בשבת הקרובה. דג לברק שלם בתנור עם שומר ולימון שאפשר לתקתק תוך 20 דקות
מצרכים:
4 כפות שמן זית
2 דגי לברק שלמים (כ-400 גרם לכל דג), מפולטים ונקיים
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
1 לימון, פרוס דק מאוד
1/2 תפוז, פרוס דק מאוד (אפשר להחליף בעוד לימון או להשמיט)
1 פקעת שומר
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומשמנים היטב ב-2 כפות בשמן תבנית אפייה גדולה.
4. שוטפים היטב את הדגים, וסופגים את הנוזלים בעזרת מגבות נייר. מניחים את הדגים בתבנית ומתבלים את החלק הפנימי והחיצוני שלהם במלח ופלפל.
5. ממלאים את החלק הפנימי של הדגים ב-2 פרוסות תפוז ו-2 פרוסות לימון לסירוגין וכן כמה רצועות שומר בכל דג. את פרוסות הלימון הנותרות מניחים על גבי כל דג, יוצקים מעל 2 כפות שמן זית וצולים במשך 15 דקות.
6. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עוד 2 דקות, כדי לתת לדגים גוון שחום יפה (מפקחים מקרוב ומוודאים שהם לא נשרפים).
שבת שלום!
==============
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו