חרף הדיווחים מצד ראשי ארגוני הטרור הפלסטיניים על הפסקת אש, שרי הקבינט המדיני בטחוני שהתראיינו הבוקר בכלי התקשורת השונים הגיבו באמירות שונות להסכם הפשרה, אם נחתם, סביב המצב המתוח בדרום.

השר בנט ששהה הלילה בעוטף עזה, הגיב הבוקר בשער הנגב למידע השגוי לכאורה, "אין שום הבנות עם אירגוני הטרור. מה שהצד השני יחליט יקבע את גורלו. לא הגענו לשום הסכמים עם חמאס".

כך גם השר ישראל כץ שהבהיר בראיון לynet, כי ישראל לא מקיימת משא ומתן להפסקת אש. "ישראל הגיבה לאלימות ולירי. אנחנו מבהירים שכללי המשחק שונים. גם המדיניות שהייתה בשנים האחרות של אפס סובלנות לטפטופים עולה מדרגה. אני חושב שחמאס, הג'יהאד, כל השותפים עכשיו שהם בודקים עכשיו מה נפגע ואיפה נפגע ומה עוצמת הפגיעה, הם מבינים שישראל מדברת בשפה אחרת".

מנגד, השר יובל שטייניץ' אמר ברשת ב' כי הכוונה היא "לסגור את הסבב הזה", כלשונו. "יש הבנות עקיפות מול חמאס לסיום הסבב הנוכחי", אולם העריך, "שלטווח ארוך תישאר מידה של התגוששות על הגבול בעזה".

כשנשאל שטייניץ אם זה לא מוזר שהקבינט לא כונס עד הבוקר, למרות ההחרפה במצב הביטחוני, השיב כי "זה לא מוזר בכלל", והסביר, "אני לא חשוב שצריך לכנס את הקבינט בכל רגע שיש התלקחות, משאיר את זה לראש הממשלה אם יש צורך או אין צורך".

שותפו לממשלה, השר אריה דרעי, התראיין בגל"צ ואמר: "אנחנו לא מנהלים משא ומתן עם החמאס. יש מסרים שעוברים מהם, מי שצריך לדעת יודע מהדברים הללו. המסרים שלנו ברורים, אין עניין בהסלמה, אנחנו רוצים חיי שיגרה אבל לא ניתן בשום אופן לפגוע בנו".

דרעי התייחס לרצון של חמאס להגיע לשקט, "אין ספק, שומעים את המסרים מהחמאס שרוצה רגיעה, וגם את הודעת הגי'אהד האסלאמי אתמול".

לתאם עמדות? הקבינט יתכנס הערב

בתוך כך, יממה וחצי לאחר תחילת ההסלמה בדרום, הקבינט המדיני ביטחוני צפוי להתכנס הערב בקרייה בתל אביב בשעה שש בערב. אולם, מלשכת ראש הממשלה נמסר לשרים כי הישיבה תערך כשעה בלבד לעדכון והערכת מצב.