לקראת שבת: מתכון לסלמון ברוטב מפתיע

חשבתם שאתם מכירים כל דרך להכין את הסלמון שלכם? קבלו רוטב קליל וישראלי שיגוון את הדג לשבת ויתאים בקלילות לגל החום שהגיע לביקור

לקראת שבת: מתכון לסלמון ברוטב מפתיע
  (צילום:שטארסטוק)

סלמון בציפוי חצילים וטחינה ירוקה

חשבתם שאתם מכירים כל דרך להכין את הסלמון שלכם? קבלו רוטב קליל וישראלי שיגוון את הדג לשבת ויתאים בקלילות לגל החום

מצרכים:

8 פרוסות פילה סלמון
2 חצילים חתוכים לקוביות
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
1 כפית גדושה חרדל
1/2 1 כפיות קארי
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון
לטחינה הירוקה:
2 כוסות טחינה גולמית
צרור פטרוזיליה
1 שן שום
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית מלח
1 כוס מים קרים

אופן ההכנה:

1. טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את קוביות החצילים, מתבלים בקארי חרדל, מלח ופלפל ומערבבים היטב

2. מוסיפים לקערה את פירורי הלחם ומערבבים

3. מחממים שמן לטיגון עמוק וכשהשמן חם מאוד, מטגנים את קוביות החצילים עד שישחימו. מוציאים לנייר סופג.

4. מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

5. משמנים היטב בשמן זית ולימון את נתחי הסלמון, מתבלים במלח ופלפל ומעסים בעדינות את הנתחים.

6. מכניסים את התבנית כשהיא ריקה לתנור שתתחמם במשך 10 דקות.

7. מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסדרים עליה את נתחי הדג, מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות.

8. במקביל מכינים את הטחינה הירוקה, קוצצים דק את הפטרוזיליה וכותשים את השום, מערבבים בקערה את המים הקרים עם המלח ומוסיפים את הטחינה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ולבנה

9. לאחר שהטחינה מוכנה מוסיפים את מיץ הלימון, השום והפטרוזיליה ומערבבים היטב. מעבירים לכלי אטום ושומרים בקירור לפחות חצי שעה.

10. רגע האיחוד: בסמוך להגשה יוצקים את החצילים ואת הטחינה על הסלומון

שבת שלום!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
דג סלמון
נחמה | 24-05-2018 17:41
תודה. נשמע מאוד טעים. האם לכסות את הסלמון בתנור?