לקראת שבועות: מתכון ללזניה בשלושה צבעים

תמיד חלמתם להכין בעצמכם לזניה? לכבוד חג השבועות המתקרב, השגנו לכם מתכון פשוט ללהיט האיטלקי עם שדרוג קל וצבעוני שיהפוך את ארוחת החג לחגיגת טעמים יוקרתית

ספיישל שבועות: מתכון פשוט ללהיט איטלקי גדול
  (צילום: אפיק גבאי)

מתכון ללזניה בשלושה צבעים

תמיד חלמתם להכין בעצמכם לזניה? לכבוד שבועות המתקרב השגנו לכם מתכון פשוט ללהיט האיטלקי עם שדרוג קל וצבעוני.

בדרך כלל, הכנת הרטבים היא משימה שמאריכה את זמן הכנת הלזניה, לכן ניתן לבחור להכין את הלהיט האטלקי בעזרת ממרחים איכותיים מוכנים. כך שכל מה שיישאר לכם לעשות הוא לסדר יפה את דפי הלזניה והרטבים ולהכניס לתנור.

מצרכים:
1 חבילת עלי לזניה
לרוטב הירוק:
1 גביע (250 גרם) קוטג׳ 9% או גבינת ריקוטה
3 כפות פסטו מוכן/ ביתי
לרוטב האדום:
3 כפות ממרח עגבניות מיובשות (לא חובה)
1 קופסה עגבניות איטלקיות חתוכות דק/ רוטב עגבניות ביתי שהכנתם מראש
לרוטב לבן:
3 גביעי (750 גרם) קוטג׳ 9% או ריקוטה
200 גרם מוצרלה מגוררת
100 גרם פרמזן מגוררת

לקישוט:
6 עגבניות שרי פרוסות
6 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש תנור ל-200 מעלות

2. מערבבים בקערה את הפסטו והגבינה

3. לרוטב האדום מערבבים בקערה את העגבניות המיובשות יחד עם רוטב העגבניות המוכן

4. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב הלבן.

5. משמנים תבנית פיירקס מלבנית עמוקה, מניחים כף רוטב אדום ומפזרים בתחתית התבנית. מניחים שכבה של עלי לזניה, רוטב ירוק, עלי לזניה, חצי מכמות הרוטב הלבן, עלי לזניה, הרוטב האדום, עלי לזניה ויתרת הרוטב הלבן. מקשטים בעגבניות שרי פרוסות ובעלי בזיליקום.

6. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים חצי שעה. מורידים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות או עד שהכול שחום ומבעבע.

בתאבון!

=================

המתכון באדיבות המותג 'מאסטר שף' 

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע