לכבוד יום החומוס הבינלאומי: עובדות מעניינות ומתכון מנצח

לכבוד יום החומוס הבינלאומי שחל היום(א'), אספנו לכם כמה עובדות מעניינות ומתכון אחד מנצח למאכל שהפך לאחד מהסמלים הישראלים בארץ ובעולם

בואו לבדוק: חושבים שאתם יודעים הכול על חומוס?

חוץ מהזכייה המשמחת של ישראל באירוויזיון ויום ירושלים, היום חוגגים בארץ ובעולם את יום החומוס הבינלאומי וזו סיבה מספיק טובה למתכון טוב וכמה עובדות מעניינות על המאכל שהפך לסמל לאומי.

1. חומוס נקרא על שם חֻמֻּץ בערבית

2. יש אומרים שהמקור לחומוס הגיע ממצרים העתיקה, לעומת זאת יש מוסלמים הטוענים כי היה זה צלאח א-דין שהמציא את החומוס כפי שהוא מוגש כיום

3. רוב הישראלים אוהבים לנגב בסיבוב את החומוס שלהם. כש51% מהישראלים מעדיפים לנגב חומוס עם פיתה, 9% אוכלים אותו בכפית או מזלג והשאר מעדיפים למרוח אותו על לחם.

מתכון לחומוס

מצרכים:
400 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים, מסוננים ושטופים/ או גרגירים טריים שהושרו כל הלילה
1 שן שום
1/4 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות טחינה גולמית
1 כפית כמון טחון
מלח
להגשה: שמן זית ופפריקה

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, טוחנים הכל יחד למחית חלקה, ומוסיפים 1-2 כפות מים לדילול המרקם, אם צריך.
2. מעבירים לצלחת שטוחה, מזלפים מעל שמן זית בנדיבות ומגישים מיד.

יום חומוס שמח!

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע