תשכחו מהתנור: מתכון לעוגת גבינה ופטל

מעבר לעובדה שמדובר בעוגה פוטוגנית במיוחד לשבת בבוקר, היא קלה להכנה, לא דורשת אפייה, טעימה ברמה ממכרת להפליא ומעניקה יותר מידי סיבות כדי לרוץ להכין אותה

תשכחו מהתנור: עוגת שבת מפנקת ללא אפייה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת גבינת שמנת ופטל

מעבר לעובדה שמדובר בעוגה פוטוגנית במיוחד לשבת בבוקר, היא קלה להכנה, לא דורשת אפייה וטעימה ברמה ממכרת להפליא- מספיק סיבות כדי לרוץ להכין אותה?

מצרכים:
20 ביסקוויטים
4 כפות סוכר
60 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
450 גרם גבינת שמנת
1 כוס אבקת סוכר
1 כוס שמנת מתוקה
גרידת קליפה מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות פטל טרי או קפוא
3 כפות סוכר

אופן ההכנה: 
1. הכנת הבסיס: בקערת מעבד מזון, טוחנים את הביסקוויטים עם כף סוכר, עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לעבד.

2. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 23 ס"מ, ומהדקים אותה לתחתית באופן שווה. מקפיאים למשך 10 דקות.

3.הכנת המלית: מנקים במגבת נייר את קערת מעבד המזון, ומניחים בפנים את גבינת השמנת, אבקת הסוכר, השמנת המתוקה, גרידת הלימון ותמצית הווניל. טוחנים היטב לתערובת חלקה. יוצקים את התערובת על הקלתית שבתבנית, ומחליקים מלמעלה ובצדדים. מעבירים למקרר למשך 2-3 שעות להתייצבות.

4. הכנת הציפוי: במקביל, בסיר קטן, מערבבים 1 כוס פטל עם 3 כפות הסוכר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, מידי פעם מערבבים, עד שמתקבל רוטב סמיך עם גושי פטל רכים. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את כוס הפטל הנותר. מניחים בצד לקירור למשך 30 דקות לפחות.

5. יוצקים את רוטב הפטל על העוגה ושומרים בקירור עד ההגשה. ניתן לקשט את העוגה בפטל טרי ומעט אבקת סוכר

שבת שלום!

====================

מקור

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 1 דיונים מיין לפי
1
מה במקום
דנה | 21-10-2018 20:54
מה אפשר לשים במקום פטל?
לא משנה
שרית | 06-06-2019 7:23
כל פרי שאת אוהבת אני עושה עם אוכמניות.