מתכון לעוגות גבינה אישיות בציפוי קרמל
דברים טובים באים באריזות קטנות: מתכון פשוט לעוגות גבינה אישיות בציפוי קרמל ביתי שתשמחו לאמץ שבת בבוקר ולחג שבועות המתקרב
מתכון לעוגות גבינה אישיות בציפוי קרמל
מנות: 12 עוגות אישיות | חלבי
מצרכים:
לבסיס:
1/4 2 כוסות ביסקוויטים 'פתי בר' טחונים
2 כפות סוכר חום
113 גרם חמאה, מומסת
למלית:
450 גרם גבינת שמנת
4 כפות סוכר
1/4 כוס שמנת חמוצה
2 ביצים
2 כפות קמח
קורט מלח
לקרמל:
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס שמנת מתוקה
15 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור על 180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס
2. הכנת הבסיס: במעבד מזון, טוחנים יחד את הביסקוויטים, הסוכר החום והמחאה המומסת בכמה פולסים, עד שמתקבל בצק פירורי. מחלקים את הבצק בין 12 שקעים של תבנית מאפינס, ומהדקים לתחתית.
3. הכנת המלית: בקערת מיקסר, מעבדים יחד את גבינת השמנת והסוכר לתערובת חלקה. מוסיפים את השמנת החמוצה, הביצים, המלח והקמח ומערבבים עד שהכול משולב היטב.
4. לכל שקע בתבנית עם בסיס ביסקוויטים מוכן יוצקים 2-3 כפות מתערובת הגבינה ומכניסים לתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, לאחר מכן מוציאים מהתנור ונותנים לעוגות להתקרר לטמפרטורת החדר.
5. הכנת הקרמל: במקביל מכינים בסיר בינוני את הקרמל. על אש בינונית-גבוהה, מערבבים את הסוכר עם 1/8 כוס מים קרים. אחרי דקה, מפסיקים לערבב ונותנים לסוכר להתבשל ולקבל גוון ענבר עמוק, במשך 10-12 דקות. בו זמנית מחממים את השמנת בסיר קטן.
כאשר הקרמל מוכן, יוצקים באיטיות את השמנת החמה לקרמל ומערבבים בעדינות, עד לקבלת תערובת חלקה, במשך 2-3 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים לקרמל החם את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות, מערבבים עד לאיחוד מוחלט, מתבלים במלח, ומערבבים.
6. יוצקים כף קרמל על כל עוגת גבינה, מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות, ומגישים.
==============
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו