אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

ליד המדורה: מדריך מתכונים לל"ג בעומר

ל"ג בעומר על אש קטנה: מזג האוויר הקיצוני השנה, לא הכי מאפשר מדורות. אך זו בדיוק ההזדמנות שלכם להשקיע במקום זה בארוחה מהנה על אש קטנה-מנגל מתקבל בברכה

דגים לצד המדורה

תענוג אמיתי (צילום:שטארסטוק)

מצרכים:
מספר דגי מושט שלמים בהתאם לכמות המבוקשת
פלחי לימון
עשבי תיבול: טימין, פטרוזיליה קצוצה או כוסברה
שמן זית
אבקת שום
מלח גס

אופן ההכנה:

1. ממלאים את בטן הדג בעשבי התיבול, ומושחים מעל את שמן הזית ומעט מלח גס.

2. עוטפים בנייר כסף וצולים על האש כחצי שעה.


עראייס- פיתה עם בשר על האש

(צילום: www.olivemagazine.com)

מצרכים: 
500 גרם בשר טחון (מומלץ בשר טלה)
4 פיתות
1 בצל קצוץ/מגורד
2 שני שום קצוצות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
50 גרם צנוברים קלויים (לא חובה)
1 כף שמן זית

לתיבול הקציצות: פלפל שחור ומלח לפי טעם, מעט אגוז מוסקט טרי מגורד, 1/2 כפית ראס אל חנות

אופן ההכנה: 

1. בקערה מערבבים את הבשר הטחון, התבלינים, הצנוברים, הבצל והשום- לשים עד ליצירת תערובת אחידה, מכסים ונותנים לעיסה לשבת יחד במשך חצי שעה.

2. יוצרים קציצות גדולות יחסית, חוצים כל פיתה לחצי וממלאים בנדיבות בקציצה.

3. מורחים כל חצי פיתה במעט שמן זית, וצולים על מנגל חם במשך 5 דקות מכל צד.

=============

מקור 


שיפודי ירקות במרינדה

מתכון קליל עם תיבול גאוני שיוסיף צבע למדורה, זה כל מה שאתם צריכים לפעמים.

לצפייה במתכון לחצו כאן

(צילום: damndelicious.net)

שיפוד תפוחי אדמה ונקניקיות 

אם שקלתם לעשות הפתעה קטנה לילדים, אופירה רבני מעניקה לכם מתכון שיהיה לא פחות מבוקש מהשיפודים של המרשמלו

מצרכים:
נייר כסף
1 חבילת נקניקיות
1 חבילת שיפודים
10 תפו"א קטנים
תבלינים לתפו"א:
מלח, שמן וכף כורכום

אופן ההכנה:
1. לתבל בקערה את התפו"א החתוכים לקוביות בינוניות, לסגור עם נייר כסף

2.להשחיל על שיפוד תפו"א ואחריו חצי נקניקייה ושוב תפו"א ושוב נקניקיה ולשים על האש


בטטה למדורה

אם מתחשק לכם לגוון את תפוחי האדמה, בטטה היא ללא ספק הלהיט הבא לחגיגה ומוכנה הרבה יותר מהירות.

למתכון בטטה עם חזה עוף לחצו

סלט בטטה

(צילום:שטארסטוק)

מצרכים:

5 בטטות בינוניות
1 כף מלח אטלנטי
שמן זית
לרוטב:
1 כף סילאן
1 כפית סוכר
1 כפית חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1.מקלפים את הבטטות וחותכים לרצועות או חצאים ומסדרים על נייר כסף כפול בקערה(כדי שתוכלו לתבל) מזלפים מעט שמן זית מעל הבטטות יחד עם מלח גרוס ועוטפים היטב

2.לאחר מכן זורקים למדורה ומוציאים לאחר 8-10 דקות

3.סמוך להגשה: מוצאים בזהירות מנייר הכסף את הבטטות לצלחת, מערבבים את מרכיבי הרוטב עד לאיחוד מלא, ומזלפים מעל.


לשדרג את המסורת 

אם אתם ממש מתעקשים לשמור מסורת אבות ולהכניס למדורה כמה תפוחי אדמה עטופים בנייר כסף, הנה תיבול שיעלה את תפוחי האדמה שלכם בכמה ליגות מעל כולם לצפייה לחצו כאן

(צילום:שטארסטוק)

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו