מתכון לבטטה אפויה במילוי חזה עוף

רגע המדורות והבטטות, זו ההזדמנות לנצל את שאריות העוף משבת לטובת מתכון טעים ופשוט לבטטה אפויה בתנור שאפשר לאמץ גם בל"ג בעומר הקרוב

מצרכים:
6 בטטות בינוניות
450 גרם חזה עוף (מבושל/צלוי)
4-5 שיני שום
3 כוסות עלי בזיליקום טריים
2 כוסות עלי תרד
2/3 כוס שמן זית
1.5-2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמרים תזונתיים (מומלץ)
3/4 כפית מלח ים
שמן זית/קוקוס ומלח לאפייה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. שוטפים ומנקים היטב את קליפת הבטטות, מצפים אותן במעט שמן קוקוס/זית, מפזרים עליהן מלח ים, ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 60-70 דקות, עד שהן מתרככות.

2. במקביל מכינים את הפסטו: במעבד מזון טוחנים יחד השום, הבזיליקום, התרד, שמן הזית, מיץ הלימון, שמרים ומלח, עד לקבלת תערובת אחידה

3. בקערה גדולה, מערבבים את העוף המבושל עם הפסטו

4. רגע האיחוד: חוצים כל בטטה אפויה לשניים ומניחים במרכז בנדיבות מתערובת העוף והפסטו. ניתן להגיש מיד או להחזיר לתנור ל-5 דקות נוספות.

בתאבון!

====================

מקור