קפה רימון: ציוויליזציה בלב הג'ונגל| ביקורת מסעדות

במרפסת שמש ענקית על רקע הרי יהודה, ניצב קפה רימון המגיש אוכל נהדר. כעמוד ענן לפני המחנה ניצב בופה עשיר המוגש בימי שישי, שלצד מגוון מנות עשיר ורחב מצליח לשמור על מנות מוקפדות שעשויות מעולה

(צילומים: באדיבות המסעדה)

השם? ניו יורק. הלוקיישן? בית שמש.
זכרתי מביקורים קודמים בבית שמש, שבכניסה לעיר מכיוון כביש 38, יש מתחם שנפרש משני הצדדים של רחוב יגאל אלון. בצד האחד, קניון אחד. בצד השני – קניון שני. פעמיים כי טוב. אחד מהקניונים מתגלה כ-big fashion mall, קניון שמאכלס בתוכו את אחד מסניפי "קפה רימון" המצליח.

אז כיאה לקניון ישראלי טיפוסי ביום שישי (להוציא את הארנה בהרצליה), המתחם הומה אדם, ולרגע הרגשנו באמת בניו-יורק, בעיקר בכל הנוגע לחיפושי חניה.

אחרי שהתמקמנו, נכנסנו לקניון הממוזג ומצאנו את קפה רימון בפינה שקטה של הקניון בקומה העליונה. זה הזמן לספר שהביקור שלנו בקפה רימון ביום שישי דווקא איננו רנדומלי. תחילה, זהו היום הפנוי שלנו. אבל יותר חשוב, ביום הזה מגישים בראנץ' בופה ב"רימון". בופה ששמו עשה לו כנפיים.

אז שני דברים ישר קפצו לנו לעין עת הגענו לקפה. הראשון, לקפה יש מרפסת שמש ענקית, עם שמשיות שמגנות מהשמש ועצי נוי אשר מסייעים ליצור תחושת טבע בתוך העיר. כבר במבט ראשון ידענו איפה אנחנו רוצים לשבת. והשני – הבופה מסודר בכניסה לקפה, מציג עצמו לעוברים ולשבים בקניון.

כמיהה לכמהין

את קפה רימון כרשת אני מכיר עוד מ"שדרות ממילא" בירושלים. הסניף הירושלמי הוא מצליח ביותר, ותמיד אפשר לראות זנב של לקוחות ממתינים למקום פנוי בכניסה למסעדה. זה הזמן לבדוק האם גם האחות מבית שמש עומדת במבחן הסף. התיישבנו כאמור בחוץ, במרפסת.

קיבלנו שני תפריטים – רגיל ובוקר. התפריטים מגוונים מאוד, ועשויים מנייר מנויילן שנותן תחושת קלילות ורעננות. הסתכלנו מסביב – הקפה מטופח, נקי, ולמרות ריבוי האנשים בו, שקט ונעים.

אחרי בחינה מדוקדקת של התפריט, בחרנו מסלול בופה אחד (עוד מעט אסביר את חוקי הפורמט), ובנדיקט טרטופו (56 ש"ח). נתחיל מהקצר לארוך בכל הנוגע למרכיבי המנה. קפה רימון מציעים שני סוגים של אֵגְס בנדיקט – הראשון, הסטנדרטי, מוגש עם רוטב הולנדייז, אך עם חידוש של תרד מוקרם.

השני, "בנדיקט טרטופו" הוא בגדר חגיגה של פטריות – מוגש עם שמן כמהין ופטריות פורטבלו צלויות. החולשה שלי לשמן כמהין (כן! יש אנשים בעולם הלוקים בחולשה לשמן כמהין!) לא הותירה סיכוי לאגס בנדיקט מהסוג הראשון. אז הזמנתי כמובן את הבנדיקט טרטופו.

לאחר כמה דקות הגיעה אליי צלחת גדולה, אשר באמצעה יושבות שתי פרוסות עבות של בריוש קלוי, ועליהם במעין "בלאגן מסודר" שכבות של מרכיבי המנה – תחילה סלמון מעושן, עליו פטריות פורטבלו צלויות, שמן כמהין, ביצים עלומות ולבסוף גבינת פרמז'ן. אני חושב שפטריות הפורטבלו צריכות להיות השכבה העליונה, אבל מדובר בשינוי קוסמטי בלבד. המנה הייתה יפה מאוד, וגם, חשוב לא פחות, טעימה מאוד.

הביצה התפוצצה יפה בחיתוך קל, הטעמים היו מאוזנים, והפטריות הוסיפו טעם רענן. והבריוש הוא כמובן ההמצאה הטובה ביותר מאז ההמצאה על כרטיסים פנויים להופעות של עומר אדם. חשוב לציין שהמנה גם מוגשת לצד סלט ירקות חי, טרי ופריך, ברוטב דמוי-ויניגרט.

בופה עשרת העמדות

מסלול בופה. הבטחתי ולכן אקיים.
עם הזמנת הבופה (59 ₪ לאדם, שתייה ראשונה בתוספת עשרה שקלים), מגיעות צלחת וקערה לכל סועד. כלי סעודה אלה יהיו חבריו הטובים בשעות הקרובות בו ייהנה מהאוכל המוגש במקום.

הבופה מחולק, באופן גס, לפס חם ופס קר. בפס הקר תמצאו גבינות, ירקות טריים, מגוון רחב של סלטים, מוזלי, חומוס-פלאפל, וכמובן, קינוחים.

בפס החם תמצאו עמדת הכנת פנקייקים וחביתות אישיות, מאפים שמוכנים במקום (בורקסים, ג'חנונים) ומגוון תבשילים חמים.
לפני שאני צולל למנות שטעמתי, אני רוצה לציין שישנה תחושה שלמרות ההיצע הרחב של המנות, אין פגיעה באיכות. המנות מוקפדות בנפרד ועשויות נכון, בין אם אהבתי את המנה או פחות.

אז בבסיס מיטל לקחה מעין ארוחת בוקר ישראלית. חביתה עם שלל תוספות, גבינות שמנת – זיתים ורגילה, גבינה 5%, סלט ירקות טרי וסלטי טונה ואבוקדו. בגזרה זו קשה ליפול, ובאמת, הקפה עומד בגבורה ובהצלחה מרובה במבחן "ארוחת הבוקר הישראלית". יש מבחר לחמים איכותיים וטריים. עד כאן, הארוחה הסטנדרטית של יום שישי. מעכשיו – בונוס.

טעמנו פשטידת בטטה מלוחה שנעשתה באופן נהדר והייתה משגעת. עוד ממשפחת הבטטות – סלט בטטה מתוק שהיה טעים. הוגשו גם שקשוקה תרד וקישואים ושקשוקה עגבניות קלאסית שהיו מרעננות.

עוד טעמנו שני סוגי פסטות: פסטה שחורה ברוטב שמנת ובצל ירוק שהייתה טובה והיה כיף לאכול אותה, וכן נודלס מוקפץ שלקח אותנו למקום אחר וטוב באמצע הארוחה החלבית הזאת.

היה כיף, ומבחינתי מדובר בהצלחה ראויה לציון – ליהנות הן מהתמונה הכללית והן מכל מנה בפני עצמה בבופה. לקינוח (תרתי משמע), בחרנו שלוש מנות מתוך עמדת הקינוחים העשירה של הבופה: כנאפה שהייתה כיפית וקלילה, פנקייקים קטנים ועדינים שנמסו בפה (בתוספת סירופ מייפל ושוקולד) ועוגת שוקולד עשירה שהייתה מעולה.

נצפו בעמדה גם סלט פירות, קרואסונים חמים, עוגת גבינה ושטרודל תפוחים. לסיכום, קפה רימון בית שמש היא אחות קטנה שעושה הרבה כבוד לאחיותיה הגדולות בירושלים.

להערות והמלצות על מסעדות: golan3873@gmail.com
=======================================================
קפה רימון, יגאל אלון 3, בית שמש

מתאים ל: #יציאה_עם_חברים #אירוע_משפחתי

מחיר:✰ ★ ★ ★ ★
אוכל:✰★ ★ ★ ★
שירות:✰★ ★ ★ ★
אווירה:★ ★ ★ ★ ★

כשר חלבי, הרב מחפוד, רבנות בית שמש
02-995-5591

לכתבה זאת לא התפרסמו תגובות. היה הראשון להגיב!

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע