אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

לקראת שבת גשומה: מתכון לתבשיל בשר ראש וחומוס

החורף חזר לביקור מפתיע וזו בדיוק ההזדמנות להכין תבשיל בשר מחמם עם המון רוטב וגרגירי חומוס, שיעשירו את השבת בטעמים מדהימים. מתכון פשוט ששווה לגזור ולשמור 

לקראת שבת גשומה: מתכון מנצח לתבשיל בשר ראש
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לתבשיל בשר ראש וחומוס

החורף חזר לביקור מפתיע וזו בדיוק ההזדמנות להכין תבשיל בשר מחמם עם המון רוטב וגרגירי חומוס, שיעשירו את השבת בטעמים מדהימים. מתכון פשוט ששווה לגזור ולשמור

מצרכים: 

1 ק"ג בשר ראש
2 כוסות גרגירי חומוס (מבושלים)
3 כפות שמן זית
3-4 פלפלים אדומים יבשים
1 ראש שום
2 עגבניות, קצוצות
1/2 חבילת כוסברה
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף שטוחה כמון
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה בשמן
3-4 כוסות ציר בקר או המים בהם הורתח הבשר
2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1. בסיר מלא מים (עדיף סיר לחץ) מרתיחים את הבשר במשך שעתיים. לאחר מכן מצננים מעט את הבשר וחותכים לקוביות שוות וגסות.

2. לרוטב: בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים קלות את הפלפלים. מוסיפים את העגבניות ושיני השום ומבשלים יחד במשך 2 דקות.

3. רגע האיחוד: מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, את התבלינים ומניחים מעל את קוביות הבשר. לאחר מכן יוצקים על הכל את ציר הבקר או המים ומבשלים במשך שעה.

4. לאחר שעה של בישול מוסיפים את רסק העגבניות(רצוי לדלל אותו עם מעט מים) מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות.

5. קוצצים הכוסברה, מערבבים אותה בתבשיל הבשר ומסירים מהאש

הצעת הגשה: מומלץ להגיש לצד אורז או קוסקוס

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו